ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
21-01-2012, ora 11:49

Reteta zilei: Paste cu piept de pui si suc de rosii

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Paste cu piept de pui si suc de rosii

300 g paste (paccheri rigati)

1 piept de pui

1 morcov

4 catei usturoi

patrunjel verde

100 g bacon

1 ceapa

1 cutie rosii in suc

sare si piper

oregano

200 g cascaval pentru gratinare

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Pieptul de pui il puteti toca la robotul de bucatarie la un loc cu usturoiul, patrunjelul verde si morcovul.

Baconul taiat feliute il punem intr-o tigaie si il prajim usor. Cand grasimea a inceput sa se topeasca adaugam ceapa tocata marunt si o prajim usor, pana se inmoaie. Turnam deasupra conserva de rosii cu tot cu suc si omogenizam. Lasam sa dea cateva clocote, apoi punem carnea.

Omogenizam si amestecam continuu pana carnea se desface si se albeste. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano.

Punem pastele intr-un castron incapator, punem si sosul de carne si amestecam bine bine. Rasturnam totul intr-un vas termorezistent uns cu unt, acoperim cu un strat generos de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana cascavalul se topeste si se aureste usor.

     
Tag-uri: Reteta zilei
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii