Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Paste cu piept de pui si suc de rosii
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi va recomanda: Paste cu piept de pui si suc de rosii
300 g paste (paccheri rigati)
1 piept de pui
1 morcov
4 catei usturoi
patrunjel verde
100 g bacon
1 ceapa
1 cutie rosii in suc
sare si piper
oregano
200 g cascaval pentru gratinare
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Pieptul de pui il puteti toca la robotul de bucatarie la un loc cu usturoiul, patrunjelul verde si morcovul.
Baconul taiat feliute il punem intr-o tigaie si il prajim usor. Cand grasimea a inceput sa se topeasca adaugam ceapa tocata marunt si o prajim usor, pana se inmoaie. Turnam deasupra conserva de rosii cu tot cu suc si omogenizam. Lasam sa dea cateva clocote, apoi punem carnea.
Omogenizam si amestecam continuu pana carnea se desface si se albeste. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano.
Punem pastele intr-un castron incapator, punem si sosul de carne si amestecam bine bine. Rasturnam totul intr-un vas termorezistent uns cu unt, acoperim cu un strat generos de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana cascavalul se topeste si se aureste usor.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email