Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta cu specific italienesc: Parmegiana cu vinete
Ingrediente:
• 1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime
• 150 ml ulei de masline
• 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
• 700 grame de rosii proaspete
• 30 grame de parmezan ras
• 350 grame mozzarella taiata felii
• 2 linguri de busuioc prospat taiat subtire
• 1 lingura rasa de sare
Preparare:
1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.
2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.
3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.
4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.
5. Introduceti tava la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.
Se serveste calda sau rece, ornata cu busuioc.
Sursa:cevabun.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta cu specific italienesc: Parmegiana cu vinete
,
Ingrediente:
• 1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime
• 150 ml ulei de masline
• 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
• 700 grame de rosii proaspete
• 30 grame de parmezan ras
• 350 grame mozzarella taiata felii
• 2 linguri de busuioc prospat taiat subtire
• 1 lingura rasa de sare
Preparare:
1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.
2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.
3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.
4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.
5. Introduceti tava la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.
Se serveste calda sau rece, ornata cu busuioc.
Sursa:cevabun.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
• 1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime
• 150 ml ulei de masline
• 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
• 700 grame de rosii proaspete
• 30 grame de parmezan ras
• 350 grame mozzarella taiata felii
• 2 linguri de busuioc prospat taiat subtire
• 1 lingura rasa de sare
Preparare:
1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.
2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.
3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.
4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.
5. Introduceti tava la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.
Se serveste calda sau rece, ornata cu busuioc.
Sursa:cevabun.ro
">
Ingrediente:
• 1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime
• 150 ml ulei de masline
• 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
• 700 grame de rosii proaspete
• 30 grame de parmezan ras
• 350 grame mozzarella taiata felii
• 2 linguri de busuioc prospat taiat subtire
• 1 lingura rasa de sare
Preparare:
1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.
2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.
3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.
4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.
5. Introduceti tava la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.
Se serveste calda sau rece, ornata cu busuioc.
Sursa:cevabun.ro