A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727684532.3247.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Parmegiana cu vinete
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
28-07-2011, ora 10:37

Reteta zilei: Parmegiana cu vinete

Articol de Luciana Ungureanu

Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta cu specific italienesc: Parmegiana cu vinete

Ingrediente:

• 1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime

• 150 ml ulei de masline

• 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt

• 700 grame de rosii proaspete

• 30 grame de parmezan ras

• 350 grame mozzarella taiata felii

• 2 linguri de busuioc prospat taiat subtire

• 1 lingura rasa de sare

Preparare:

1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.

2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.

3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.

4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.

5. Introduceti tava la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.

Se serveste calda sau rece, ornata cu busuioc.

Sursa:cevabun.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta cu specific italienesc: Parmegiana cu vinete

,

Ingrediente:

•             1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime

•             150 ml ulei de masline

•             1 ceapa mare, curatata si tocata marunt

•             700 grame de rosii proaspete

•             30 grame de parmezan ras

•             350 grame mozzarella taiata felii

•             2 linguri de busuioc prospat taiat subtire

•             1 lingura rasa de sare

 

Preparare:

1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.

2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.

3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le  pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.

4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.

5. Introduceti tava  la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.

Se serveste calda sau rece, ornata  cu busuioc.

Sursa:cevabun.ro

 

" title="Stiri despre

Ingrediente:

•             1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime

•             150 ml ulei de masline

•             1 ceapa mare, curatata si tocata marunt

•             700 grame de rosii proaspete

•             30 grame de parmezan ras

•             350 grame mozzarella taiata felii

•             2 linguri de busuioc prospat taiat subtire

•             1 lingura rasa de sare

 

Preparare:

1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.

2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.

3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le  pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.

4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.

5. Introduceti tava  la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.

Se serveste calda sau rece, ornata  cu busuioc.

Sursa:cevabun.ro

 

">

Ingrediente:

•             1 kilogram vinete, curatate si taiate felii pe lungime

•             150 ml ulei de masline

•             1 ceapa mare, curatata si tocata marunt

•             700 grame de rosii proaspete

•             30 grame de parmezan ras

•             350 grame mozzarella taiata felii

•             2 linguri de busuioc prospat taiat subtire

•             1 lingura rasa de sare

 

Preparare:

1. Presarati 2 lingurite de sare peste vinetele spalate si taiate felii, pe lungime, si lasati-le sa se scurga de sucurile amare.

2.Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati rosiile decojite si taiate cubulete, restul de sare si putin piper. Fierbeti acoperit, la foc mic, 10-15 minute dupa care luati tigaia de pe foc si adaugati busuiocul.

3. Stergeti si rumeniti feliile de vanata usor in putin ulei sau, pentru o varianta mai dietetica, frigeti-le  pe gratar – de interior sau exterior – cu grija sa nu le uscati.

4. Impartii vinetele in trei parti. Asezati o treime pe fundul unui vas termorezistent, tava sau vas de Jena, uns cu putin ulei si presarati o treime din cantitatea de parmezan. Asezati o treime din feliile de mozzarellla si adaugati o treime din sosul de rosii. Repetati operatiunea de trei ori.

5. Introduceti tava  la cuptor si tineti-o pana ce vinetele se rumenesc usor.

Se serveste calda sau rece, ornata  cu busuioc.

Sursa:cevabun.ro

 

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii