Cronica de Iasi iti propune pentru astazi o reteta absolut delicioasa : Papanasi cu branza si dulceata
Ingrediente:
- doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime);
- un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie;
- faina (in principiu 10-15 linguri);
- un pliculet de zahar vanilat;
- un borcan de gem de fructe (zmeura, afine, capsuni, fructe de padure, etc).
Mod de preparare:
Introduceti ingredientele de mai susu intr-un bol si amestecatile bine, pana cand compozitia nu mai este lipicioasa. Apoi, portionati aluatul astfel incat sa sa aveti mereu doua bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi.
Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica. Intr-o cratita se incinge o baie de ulei, in care sa poata "pluti"papanasii. Se pun papanasii la prajit si sunt gata cand se ridica la suprafata. Apoi, se pune pe fiecare papanas in parte dulceata si smantana, apoi li se pune capacul (bila mai mica).
Sursa: a1.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi iti propune pentru astazi o reteta absolut delicioasa : Papanasi cu branza si dulceata
,
Ingrediente:
- doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime);
- un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie;
- faina (in principiu 10-15 linguri);
- un pliculet de zahar vanilat;
- un borcan de gem de fructe (zmeura, afine, capsuni, fructe de padure, etc).
Mod de preparare:
Introduceti ingredientele de mai susu intr-un bol si amestecatile bine, pana cand compozitia nu mai este lipicioasa. Apoi, portionati aluatul astfel incat sa sa aveti mereu doua bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi.
Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica. Intr-o cratita se incinge o baie de ulei, in care sa poata "pluti"papanasii. Se pun papanasii la prajit si sunt gata cand se ridica la suprafata. Apoi, se pune pe fiecare papanas in parte dulceata si smantana, apoi li se pune capacul (bila mai mica).
Sursa: a1.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
- doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime);
- un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie;
- faina (in principiu 10-15 linguri);
- un pliculet de zahar vanilat;
- un borcan de gem de fructe (zmeura, afine, capsuni, fructe de padure, etc).
Mod de preparare:
Introduceti ingredientele de mai susu intr-un bol si amestecatile bine, pana cand compozitia nu mai este lipicioasa. Apoi, portionati aluatul astfel incat sa sa aveti mereu doua bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi.
Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica. Intr-o cratita se incinge o baie de ulei, in care sa poata "pluti"papanasii. Se pun papanasii la prajit si sunt gata cand se ridica la suprafata. Apoi, se pune pe fiecare papanas in parte dulceata si smantana, apoi li se pune capacul (bila mai mica).
Sursa: a1.ro
">
Ingrediente:
- doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime);
- un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie;
- faina (in principiu 10-15 linguri);
- un pliculet de zahar vanilat;
- un borcan de gem de fructe (zmeura, afine, capsuni, fructe de padure, etc).
Mod de preparare:
Introduceti ingredientele de mai susu intr-un bol si amestecatile bine, pana cand compozitia nu mai este lipicioasa. Apoi, portionati aluatul astfel incat sa sa aveti mereu doua bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi.
Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica. Intr-o cratita se incinge o baie de ulei, in care sa poata "pluti"papanasii. Se pun papanasii la prajit si sunt gata cand se ridica la suprafata. Apoi, se pune pe fiecare papanas in parte dulceata si smantana, apoi li se pune capacul (bila mai mica).
Sursa: a1.ro