Cronica de Iasi va recomanda: Pandispan cu cacao
Pentru blat:
50 g cacao neagra
150 ml apa
6 oua
250 g zahar
120 ml ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Punem cacaua intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Pentru crema:
90 g ciocolata alba
230 ml smantana dulce pt frisca
75 g crema de branza Almette
1 lingura zahar
intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
esenta de vanilie
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore.
Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Atentie, nu insistati prea mult, ca se taie.
Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa. Daca nu se intareste (asa cum am patit eu :) ) folositi 1 intaritor de frisca. Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore. Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.
Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Pandispan cu cacao
,
Pentru blat:
50 g cacao neagra
150 ml apa
6 oua
250 g zahar
120 ml ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Punem cacaua intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Pentru crema:
90 g ciocolata alba
230 ml smantana dulce pt frisca
75 g crema de branza Almette
1 lingura zahar
intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
esenta de vanilie
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore.
Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Atentie, nu insistati prea mult, ca se taie.
Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa. Daca nu se intareste (asa cum am patit eu :) ) folositi 1 intaritor de frisca. Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore. Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.
Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
" title="Stiri despre
Pentru blat:
50 g cacao neagra
150 ml apa
6 oua
250 g zahar
120 ml ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Punem cacaua intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Pentru crema:
90 g ciocolata alba
230 ml smantana dulce pt frisca
75 g crema de branza Almette
1 lingura zahar
intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
esenta de vanilie
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore.
Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Atentie, nu insistati prea mult, ca se taie.
Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa. Daca nu se intareste (asa cum am patit eu :) ) folositi 1 intaritor de frisca. Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore. Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.
Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
">
Pentru blat:
50 g cacao neagra
150 ml apa
6 oua
250 g zahar
120 ml ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Punem cacaua intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Pentru crema:
90 g ciocolata alba
230 ml smantana dulce pt frisca
75 g crema de branza Almette
1 lingura zahar
intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
esenta de vanilie
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore.
Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Atentie, nu insistati prea mult, ca se taie.
Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa. Daca nu se intareste (asa cum am patit eu :) ) folositi 1 intaritor de frisca. Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore. Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.
Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com