ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
26-08-2011, ora 10:26

Reteta zilei: Palmieri

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Palmieri

Daca vreti sa va impresionati familia sau prietenii,va recomandam o reteta la care vei avea nevoie doar de 3 ingrediente:

1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)

1/2 cana zahar

1 lingurita cu varf scortisoara

Preparare:

1. Se amesteca zaharul cu scortisoara.

2. Presarati pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperiti o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.

3. Asezati aluatul peste zahar si cu sucitorul treceti de cateva ori peste el, nu ca sa intindeti aluatul, ci doar sa-l apasati usor ca sa se prinda zaharul de aluat.

4. Se presara zahar peste aluat si se trece iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.

5. Marcati jumatatea aluatului. Incepeti sa-l rulati din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.

6. Cu un cutit ascutit taiati felii subtiri (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Treceti feliile prin zaharul aromat.

7. Le asezati in tava cuptorului pe care ati pus hartie de copt. Apasati un pic in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le bagati la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le intoarceti sa se caramelizeze si pe cealalta parte, dupa care se mai lasa inca 5 minute.

* nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt

8. Cat timp se racesc ii asezati pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.

Pofta buna!

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi recomanda: Palmieri

,

Daca vreti sa va impresionati familia sau prietenii,va recomandam o reteta la care vei avea nevoie doar de 3 ingrediente:

1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)

1/2 cana zahar

1 lingurita cu varf scortisoara

 

Preparare:

1. Se amesteca zaharul cu scortisoara.

2. Presarati pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperiti o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.

3. Asezati aluatul peste zahar si cu sucitorul treceti de cateva ori peste el, nu ca sa intindeti aluatul, ci doar sa-l apasati usor ca sa se prinda zaharul de aluat.

4. Se presara zahar peste aluat si se trece iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.

5. Marcati jumatatea aluatului. Incepeti sa-l rulati din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.

6. Cu un cutit ascutit taiati felii subtiri (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Treceti  feliile prin zaharul aromat.

7. Le asezati in tava cuptorului pe care ati pus hartie de copt. Apasati un pic in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le bagati la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le intoarceti sa se caramelizeze si pe cealalta parte, dupa care se mai lasa inca 5 minute.

* nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt

8. Cat timp se racesc ii asezati pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.

 

Pofta buna!

" title="Stiri despre

Daca vreti sa va impresionati familia sau prietenii,va recomandam o reteta la care vei avea nevoie doar de 3 ingrediente:

1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)

1/2 cana zahar

1 lingurita cu varf scortisoara

 

Preparare:

1. Se amesteca zaharul cu scortisoara.

2. Presarati pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperiti o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.

3. Asezati aluatul peste zahar si cu sucitorul treceti de cateva ori peste el, nu ca sa intindeti aluatul, ci doar sa-l apasati usor ca sa se prinda zaharul de aluat.

4. Se presara zahar peste aluat si se trece iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.

5. Marcati jumatatea aluatului. Incepeti sa-l rulati din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.

6. Cu un cutit ascutit taiati felii subtiri (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Treceti  feliile prin zaharul aromat.

7. Le asezati in tava cuptorului pe care ati pus hartie de copt. Apasati un pic in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le bagati la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le intoarceti sa se caramelizeze si pe cealalta parte, dupa care se mai lasa inca 5 minute.

* nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt

8. Cat timp se racesc ii asezati pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.

 

Pofta buna!

">

Daca vreti sa va impresionati familia sau prietenii,va recomandam o reteta la care vei avea nevoie doar de 3 ingrediente:

1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)

1/2 cana zahar

1 lingurita cu varf scortisoara

 

Preparare:

1. Se amesteca zaharul cu scortisoara.

2. Presarati pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperiti o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.

3. Asezati aluatul peste zahar si cu sucitorul treceti de cateva ori peste el, nu ca sa intindeti aluatul, ci doar sa-l apasati usor ca sa se prinda zaharul de aluat.

4. Se presara zahar peste aluat si se trece iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.

5. Marcati jumatatea aluatului. Incepeti sa-l rulati din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.

6. Cu un cutit ascutit taiati felii subtiri (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Treceti  feliile prin zaharul aromat.

7. Le asezati in tava cuptorului pe care ati pus hartie de copt. Apasati un pic in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le bagati la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le intoarceti sa se caramelizeze si pe cealalta parte, dupa care se mai lasa inca 5 minute.

* nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt

8. Cat timp se racesc ii asezati pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.

 

Pofta buna!

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii