Cronica de Iasi va recomanda: Mere coapte cu fructe uscate
Ingrediente:
4 mere golden mari
60 -70 fructe uscate (nuci, migdale, stafide)
6 linguri miere de albine (lichida)
1/2 lingurita scortisoara praf
50 g unt
sucul de la 1/2 portocala mare sau de la una mica
3 linguri cognac
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 200°C.
Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.
Tocam nucile si migdalele, le amestecam cu scortisoara si 4-5 linguri de miere de albine, apoi umplem merele cu aceasta compozitie.
Punem capacul peste umplutura, un cubulet de unt pe fiecare capac, apoi le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam sucul de portocale, cognacul si restul de miere in vas.
Coacem merele 30 de minute. Le servim imediat, punand peste umplutura sosul de portocale.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Mere coapte cu fructe uscate
,
Ingrediente:
4 mere golden mari
60 -70 fructe uscate (nuci, migdale, stafide)
6 linguri miere de albine (lichida)
1/2 lingurita scortisoara praf
50 g unt
sucul de la 1/2 portocala mare sau de la una mica
3 linguri cognac
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 200°C.
Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.
Tocam nucile si migdalele, le amestecam cu scortisoara si 4-5 linguri de miere de albine, apoi umplem merele cu aceasta compozitie.
Punem capacul peste umplutura, un cubulet de unt pe fiecare capac, apoi le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam sucul de portocale, cognacul si restul de miere in vas.
Coacem merele 30 de minute. Le servim imediat, punand peste umplutura sosul de portocale.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
4 mere golden mari
60 -70 fructe uscate (nuci, migdale, stafide)
6 linguri miere de albine (lichida)
1/2 lingurita scortisoara praf
50 g unt
sucul de la 1/2 portocala mare sau de la una mica
3 linguri cognac
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 200°C.
Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.
Tocam nucile si migdalele, le amestecam cu scortisoara si 4-5 linguri de miere de albine, apoi umplem merele cu aceasta compozitie.
Punem capacul peste umplutura, un cubulet de unt pe fiecare capac, apoi le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam sucul de portocale, cognacul si restul de miere in vas.
Coacem merele 30 de minute. Le servim imediat, punand peste umplutura sosul de portocale.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
">
Ingrediente:
4 mere golden mari
60 -70 fructe uscate (nuci, migdale, stafide)
6 linguri miere de albine (lichida)
1/2 lingurita scortisoara praf
50 g unt
sucul de la 1/2 portocala mare sau de la una mica
3 linguri cognac
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 200°C.
Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.
Tocam nucile si migdalele, le amestecam cu scortisoara si 4-5 linguri de miere de albine, apoi umplem merele cu aceasta compozitie.
Punem capacul peste umplutura, un cubulet de unt pe fiecare capac, apoi le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam sucul de portocale, cognacul si restul de miere in vas.
Coacem merele 30 de minute. Le servim imediat, punand peste umplutura sosul de portocale.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro