A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737466722.3545.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Gyros la cuptor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
19-07-2011, ora 13:43

Reteta zilei: Gyros la cuptor

Articol de Luciana Ungureanu

Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta usoara, cu arome suave de legume, pui si ceva branza: Gyros la cuptor.

Ingrediente

• 700 g piept de curcan dezosat

• 5-6 cartofi (cam 600g)

• o jumatate varza mica (400 - 500 g)

• 2 ardei

• 2-3 cepe micute

• 2-3 catei de usturoi

• un pahar de lapte

• 100 g branza feta

• 1 lingura faina

• 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui

• 8 - 10 linguri ulei de masline

• 1 lingurita maghiran

• 1 lingurita oregano

• 1 lingurita chimen macinat

• 1 lingurita boia iute sau dulce

• 1 lingurita rosmarin uscat

• sare, piper

Cum se prepara?

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.Scoatem toate ingredientele, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu o lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

Sa aveti pofta!

Sursa:bucataras.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta usoara, cu arome suave de legume, pui si ceva branza: Gyros la cuptor.

,

Ingrediente

•             700 g piept de curcan dezosat

•             5-6 cartofi (cam 600g)

•             o jumatate varza mica (400 - 500 g)

•             2 ardei

•             2-3 cepe micute

•             2-3 catei de usturoi

•             un pahar de lapte

•             100 g branza feta

•             1 lingura faina

•             200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui

•             8 - 10 linguri ulei de masline

•             1 lingurita maghiran

•             1 lingurita oregano

•             1 lingurita chimen macinat

•             1 lingurita boia iute sau dulce

•             1 lingurita rosmarin uscat

•             sare, piper

Cum se prepara?

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.Scoatem toate ingredientele, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu o lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

Sa aveti pofta!

Sursa:bucataras.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente

•             700 g piept de curcan dezosat

•             5-6 cartofi (cam 600g)

•             o jumatate varza mica (400 - 500 g)

•             2 ardei

•             2-3 cepe micute

•             2-3 catei de usturoi

•             un pahar de lapte

•             100 g branza feta

•             1 lingura faina

•             200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui

•             8 - 10 linguri ulei de masline

•             1 lingurita maghiran

•             1 lingurita oregano

•             1 lingurita chimen macinat

•             1 lingurita boia iute sau dulce

•             1 lingurita rosmarin uscat

•             sare, piper

Cum se prepara?

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.Scoatem toate ingredientele, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu o lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

Sa aveti pofta!

Sursa:bucataras.ro

">

Ingrediente

•             700 g piept de curcan dezosat

•             5-6 cartofi (cam 600g)

•             o jumatate varza mica (400 - 500 g)

•             2 ardei

•             2-3 cepe micute

•             2-3 catei de usturoi

•             un pahar de lapte

•             100 g branza feta

•             1 lingura faina

•             200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui

•             8 - 10 linguri ulei de masline

•             1 lingurita maghiran

•             1 lingurita oregano

•             1 lingurita chimen macinat

•             1 lingurita boia iute sau dulce

•             1 lingurita rosmarin uscat

•             sare, piper

Cum se prepara?

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.Scoatem toate ingredientele, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu o lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

Sa aveti pofta!

Sursa:bucataras.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii