Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Granita de cafea
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi va propune pentru ultimele zile de vara sa va beti cafeaua de dupa-amiaza intr-o alta forma,mai racoritoare si mai imbietoare:
Ingrediente:
- 1 cana de cafea espresso concentrata, proaspat preparata
- 3/4 cana zahar
- 2 cani apa
- frisca pentru decorat
Mod de preparare:
1.Se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva . Se adauga cafeaua si se lasa sa se raceasca. Amestecul se pune intr-o tava si se da la congelator pentru 30 minute.Se scoate tava si se sfarama cristalele de gheata cu ajutorul unei furculite. Se da din nou la congelator, iar la fiecare 20-30 minute se scoate si se amesteca cu furculita. Se procedeaza asa pana cand granita este gata (dureaza cam 3 ore, in functie de adancimea tavii in care a fost pusa)
2. Se bate frisca.
3. Se umplu cupele sau paharele de servit cu granita, se decoreaza cu frisca batuta si se serveste.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email