Cronica de Iasi va recomanda: Fursecuri cu nuci si coaja de portocala
Blat:
-250g margarina
-150g zahar
-un ou
-doua lingurite coaja rasa de portocala
-o lingurita vanilie
-300g faina
-o lingurita praf de copt
-un praf de sare
-100g cocos razuit.
Glazura de ciocolata:
-doua linguri zahar
- 2-3 linguri apa
-o ciocolata amaruie(sau cu lapte(100g), taiata in bucatele.
Glazura aromata:
-doua linguri suc de portocale
-o jumatate lingurita scortisoara
-cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.
Mod de preparare:
Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.
Glazura de ciocolata:
Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Fursecuri cu nuci si coaja de portocala
,
Blat:
-250g margarina
-150g zahar
-un ou
-doua lingurite coaja rasa de portocala
-o lingurita vanilie
-300g faina
-o lingurita praf de copt
-un praf de sare
-100g cocos razuit.
Glazura de ciocolata:
-doua linguri zahar
- 2-3 linguri apa
-o ciocolata amaruie(sau cu lapte(100g), taiata in bucatele.
Glazura aromata:
-doua linguri suc de portocale
-o jumatate lingurita scortisoara
-cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.
Mod de preparare:
Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.
Glazura de ciocolata:
Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Blat:
-250g margarina
-150g zahar
-un ou
-doua lingurite coaja rasa de portocala
-o lingurita vanilie
-300g faina
-o lingurita praf de copt
-un praf de sare
-100g cocos razuit.
Glazura de ciocolata:
-doua linguri zahar
- 2-3 linguri apa
-o ciocolata amaruie(sau cu lapte(100g), taiata in bucatele.
Glazura aromata:
-doua linguri suc de portocale
-o jumatate lingurita scortisoara
-cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.
Mod de preparare:
Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.
Glazura de ciocolata:
Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
">
Blat:
-250g margarina
-150g zahar
-un ou
-doua lingurite coaja rasa de portocala
-o lingurita vanilie
-300g faina
-o lingurita praf de copt
-un praf de sare
-100g cocos razuit.
Glazura de ciocolata:
-doua linguri zahar
- 2-3 linguri apa
-o ciocolata amaruie(sau cu lapte(100g), taiata in bucatele.
Glazura aromata:
-doua linguri suc de portocale
-o jumatate lingurita scortisoara
-cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.
Mod de preparare:
Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.
Glazura de ciocolata:
Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro