ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
02-12-2011, ora 07:54

Reteta zilei: Fundite impletite cu gem si cu nuca

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda:Fundite impletite cu gem si cu nuca

Ingrediente:

500 g faina

20 g drojdie proaspata

100 g zahar

150 ml lapte cald

100 g unt

2 oua

1 praf de sare

coaja rasa de la 1 portocala

1/2 lingurita esenta de vanilie

zahar pudra pentru tapetare

Pentru umplere:

6 linguri gem

100 g nuca macinata

Mod de preparare:

Pentru inceput punem drojdia intr-o cana cu o lingura de zahar si acoperim cu lapte cald. Lasam sa creasca, pregatind intre timp viitorul aluat prin mixarea untului cu zaharul, pana devin cremoase.

Adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie, apoi ouale batute cu restul de lapte cald. Amestecam pana se opmogenizeaza compozitia.

Turnam drojdia si amestecam. La sfarsit incorporam faina treptat.

Vom framanta putin aluatul, in jur de 5 minute, pana devine neted si nelipicios. Il acoperim si il lasam sa creasca pana isi dubleza volumul.

Intindem aluatul pe o planseta. Taiem fasii lungi de aproximatix 15 cm si late de 3-4 cm. In mijlocul fiecarei fasii punem gem si nuca, apoi le indoim de la jumatate, pe lungime, ca si cand am vrea sa le lipim. Luam cate doua fasii si le impletim, le rasucim, punand un capat in partea de sus si al doilea in partea de jos.

Le punem direct in tava de copt, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand le scoatem din cuptor le tapetam cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca apoi servim.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda:Fundite impletite cu gem si cu nuca

,

Ingrediente:

500 g faina

20 g drojdie proaspata

100 g zahar

150 ml lapte cald

100 g unt

2 oua

1 praf de sare

coaja rasa de la 1 portocala

1/2 lingurita esenta de vanilie

zahar pudra pentru tapetare

Pentru umplere:

6 linguri gem

100 g nuca macinata

 

Mod de preparare:

Pentru inceput punem drojdia intr-o cana cu o lingura de zahar si acoperim cu lapte cald. Lasam sa creasca, pregatind intre timp viitorul aluat prin mixarea untului cu zaharul, pana devin cremoase.

Adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie, apoi ouale batute cu restul de lapte cald. Amestecam pana se opmogenizeaza compozitia.

Turnam drojdia si amestecam. La sfarsit incorporam faina treptat.

Vom framanta putin aluatul, in jur de 5 minute, pana devine neted si nelipicios. Il acoperim si il lasam sa creasca pana isi dubleza volumul.

Intindem aluatul pe o planseta. Taiem fasii lungi de aproximatix 15 cm si late de 3-4 cm. In mijlocul fiecarei fasii punem gem si nuca, apoi le indoim de la jumatate, pe lungime, ca si cand am vrea sa le lipim. Luam cate doua fasii si le impletim, le rasucim, punand un capat in partea de sus si al doilea in partea de jos.

Le punem direct in tava de copt, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand le scoatem din cuptor le tapetam cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca apoi servim.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

500 g faina

20 g drojdie proaspata

100 g zahar

150 ml lapte cald

100 g unt

2 oua

1 praf de sare

coaja rasa de la 1 portocala

1/2 lingurita esenta de vanilie

zahar pudra pentru tapetare

Pentru umplere:

6 linguri gem

100 g nuca macinata

 

Mod de preparare:

Pentru inceput punem drojdia intr-o cana cu o lingura de zahar si acoperim cu lapte cald. Lasam sa creasca, pregatind intre timp viitorul aluat prin mixarea untului cu zaharul, pana devin cremoase.

Adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie, apoi ouale batute cu restul de lapte cald. Amestecam pana se opmogenizeaza compozitia.

Turnam drojdia si amestecam. La sfarsit incorporam faina treptat.

Vom framanta putin aluatul, in jur de 5 minute, pana devine neted si nelipicios. Il acoperim si il lasam sa creasca pana isi dubleza volumul.

Intindem aluatul pe o planseta. Taiem fasii lungi de aproximatix 15 cm si late de 3-4 cm. In mijlocul fiecarei fasii punem gem si nuca, apoi le indoim de la jumatate, pe lungime, ca si cand am vrea sa le lipim. Luam cate doua fasii si le impletim, le rasucim, punand un capat in partea de sus si al doilea in partea de jos.

Le punem direct in tava de copt, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand le scoatem din cuptor le tapetam cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca apoi servim.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente:

500 g faina

20 g drojdie proaspata

100 g zahar

150 ml lapte cald

100 g unt

2 oua

1 praf de sare

coaja rasa de la 1 portocala

1/2 lingurita esenta de vanilie

zahar pudra pentru tapetare

Pentru umplere:

6 linguri gem

100 g nuca macinata

 

Mod de preparare:

Pentru inceput punem drojdia intr-o cana cu o lingura de zahar si acoperim cu lapte cald. Lasam sa creasca, pregatind intre timp viitorul aluat prin mixarea untului cu zaharul, pana devin cremoase.

Adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie, apoi ouale batute cu restul de lapte cald. Amestecam pana se opmogenizeaza compozitia.

Turnam drojdia si amestecam. La sfarsit incorporam faina treptat.

Vom framanta putin aluatul, in jur de 5 minute, pana devine neted si nelipicios. Il acoperim si il lasam sa creasca pana isi dubleza volumul.

Intindem aluatul pe o planseta. Taiem fasii lungi de aproximatix 15 cm si late de 3-4 cm. In mijlocul fiecarei fasii punem gem si nuca, apoi le indoim de la jumatate, pe lungime, ca si cand am vrea sa le lipim. Luam cate doua fasii si le impletim, le rasucim, punand un capat in partea de sus si al doilea in partea de jos.

Le punem direct in tava de copt, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand le scoatem din cuptor le tapetam cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca apoi servim.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii