Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: File de porc in foietaj
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi va recomanda: File de porc in foietaj
Ingrediente:
* 200 g aluat foietaj
* 500 g file de porc
* 2 linguri mustar
* boia de ardei
* rozmarin
* cimbru
* 3-4 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Scoatem carnea din folie si o punem intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si o prajim usor pe toate partile.
Scoatem pe un prosop absorbant si lasam la racit.
Foaia de aluat de foietaj, o intindem putin cu sucitorul, daca mai este nevoie. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.
Bucata de carne o punem pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Incepem sa "impletim" fasiile de alaut, aducand cate o fasie peste bucata de carne, suprapunandu-le, sa nu se desfaca. La sfarsit va arata ca o impletitura in 3. Ungem cu galbenus de ou, presaram cu susan si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si carnea este gata.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email