Cronica de Iasi va recomanda: Eclere cu crema de vanilie
Ingrediente:
Ingrediente pentru eclere
300 ml apa
150 ml ulei
1 cana faina
5 oua
Ingrediente pentru crema:
600 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie
200 gr zahar
100 gr faina
3 oua
Mod de preparare:
Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn.
Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.
Pregatiti acum crema de vanilie.
Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte.Adaugati si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecati bine cu mixerul si treceti prin sita in laptele de pe foc. Amestecati continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le bateti spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporati usor in crema calda.
Dupa ce s-au copt eclerele, le lasati sa se raceasca, apoi le taiati capacelele(dar nu de tot) si le umpleti cu crema de vanilie.
La final le glazurati cu ciocolata topita sau le pudrati cu zahar praf.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Eclere cu crema de vanilie
,
Ingrediente:
Ingrediente pentru eclere
300 ml apa
150 ml ulei
1 cana faina
5 oua
Ingrediente pentru crema:
600 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie
200 gr zahar
100 gr faina
3 oua
Mod de preparare:
Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn.
Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.
Pregatiti acum crema de vanilie.
Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte.Adaugati si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecati bine cu mixerul si treceti prin sita in laptele de pe foc. Amestecati continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le bateti spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporati usor in crema calda.
Dupa ce s-au copt eclerele, le lasati sa se raceasca, apoi le taiati capacelele(dar nu de tot) si le umpleti cu crema de vanilie.
La final le glazurati cu ciocolata topita sau le pudrati cu zahar praf.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
Ingrediente pentru eclere
300 ml apa
150 ml ulei
1 cana faina
5 oua
Ingrediente pentru crema:
600 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie
200 gr zahar
100 gr faina
3 oua
Mod de preparare:
Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn.
Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.
Pregatiti acum crema de vanilie.
Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte.Adaugati si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecati bine cu mixerul si treceti prin sita in laptele de pe foc. Amestecati continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le bateti spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporati usor in crema calda.
Dupa ce s-au copt eclerele, le lasati sa se raceasca, apoi le taiati capacelele(dar nu de tot) si le umpleti cu crema de vanilie.
La final le glazurati cu ciocolata topita sau le pudrati cu zahar praf.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
">
Ingrediente:
Ingrediente pentru eclere
300 ml apa
150 ml ulei
1 cana faina
5 oua
Ingrediente pentru crema:
600 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie
200 gr zahar
100 gr faina
3 oua
Mod de preparare:
Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn.
Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.
Pregatiti acum crema de vanilie.
Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte.Adaugati si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecati bine cu mixerul si treceti prin sita in laptele de pe foc. Amestecati continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le bateti spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporati usor in crema calda.
Dupa ce s-au copt eclerele, le lasati sa se raceasca, apoi le taiati capacelele(dar nu de tot) si le umpleti cu crema de vanilie.
La final le glazurati cu ciocolata topita sau le pudrati cu zahar praf.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro