Cronica de Iasi va pune la incercare vointa si rabdarea si va propune astazi o reteta putin mai complicata, insa desertul este delicios si merita efortul: Eclere cu ciocolata si frisca.
De ce aveti nevoie?
100 ml de apa
120 ml de lapte
125 g de unt
4 oua
o lingurita de sare si una de zahar
5-6 linguri de faina
Cum preparati?
Laptele se pune la fiert, impreuna cu apa, sarea, zaharul si untul. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand continuu. Se lasa la racit, dupa care se pun ouale batute spuma, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza.
Din aluatul format se pregatesc bastonasele de aproximativ 2 cm, care se coc, se racesc si se taie in doua. In mijlocul fiecaruia se adauga crema de ciocolata si frisca, cumparate de la magazin sau realizate in casa, dupa preferinte. Cele doua jumatati se unesc si se servesc imediat pentru o mai mare savoare. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va pune la incercare vointa si rabdarea si va propune astazi o reteta putin mai complicata, insa desertul este delicios si merita efortul: Eclere cu ciocolata si frisca.
,
De ce aveti nevoie?
100 ml de apa
120 ml de lapte
125 g de unt
4 oua
o lingurita de sare si una de zahar
5-6 linguri de faina
Cum preparati?
" title="Stiri despre
De ce aveti nevoie?
100 ml de apa
120 ml de lapte
125 g de unt
4 oua
o lingurita de sare si una de zahar
5-6 linguri de faina
Cum preparati?
">
De ce aveti nevoie?
100 ml de apa
120 ml de lapte
125 g de unt
4 oua
o lingurita de sare si una de zahar
5-6 linguri de faina
Cum preparati?
, Laptele se pune la fiert, impreuna cu apa, sarea, zaharul si untul. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand continuu. Se lasa la racit, dupa care se pun ouale batute spuma, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza.
Din aluatul format se pregatesc bastonasele de aproximativ 2 cm, care se coc, se racesc si se taie in doua. In mijlocul fiecaruia se adauga crema de ciocolata si frisca, cumparate de la magazin sau realizate in casa, dupa preferinte. Cele doua jumatati se unesc si se servesc imediat pentru o mai mare savoare. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.ro
" title="Stiri despre
Laptele se pune la fiert, impreuna cu apa, sarea, zaharul si untul. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand continuu. Se lasa la racit, dupa care se pun ouale batute spuma, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza.
Din aluatul format se pregatesc bastonasele de aproximativ 2 cm, care se coc, se racesc si se taie in doua. In mijlocul fiecaruia se adauga crema de ciocolata si frisca, cumparate de la magazin sau realizate in casa, dupa preferinte. Cele doua jumatati se unesc si se servesc imediat pentru o mai mare savoare. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.ro
">
Laptele se pune la fiert, impreuna cu apa, sarea, zaharul si untul. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand continuu. Se lasa la racit, dupa care se pun ouale batute spuma, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza.
Din aluatul format se pregatesc bastonasele de aproximativ 2 cm, care se coc, se racesc si se taie in doua. In mijlocul fiecaruia se adauga crema de ciocolata si frisca, cumparate de la magazin sau realizate in casa, dupa preferinte. Cele doua jumatati se unesc si se servesc imediat pentru o mai mare savoare. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.ro