A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720337342.5403.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Crema de zahar ars cu ness
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
01-10-2011, ora 06:04

Reteta zilei: Crema de zahar ars cu ness

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Crema de zahar ars cu ness

• 8 oua

• 1 litru lapte

• 6 linguri zahar pentru caramel

• 6 linguri zahar pentru compozitie

• esenta de rom

• 1 lingurita ness

Mod de preparare:

1.Pregatirea caramelului:

Intr-un vas se pun cele sase linguri de zahar si se pune vasul la foc mediu. Se amesteca continuu pentru ca trebuie sa aveti grija sa nu ardeti zaharul

Atunci cand s-a topit zaharul si a inceput sa faca spuma, luati vasul de pe foc si incercati sa-l intindeti cat mai uniform pe toata suprafata vasului rotindu-l incet

2. Intr-un alt vas se toarna laptele si se pun si celelalte sase linguri de zahar. Se pune la incalzit pana se topeste zaharul si apoi se incorporeaza ouale batute putin in prealabil. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte deoarece se incheaga ouale. Acum se adauga esenta de rom si lingurita de ness. Compozitia obtinuta se toarna in vasul " tapetat" cu zahar caramelizat si se baga in cuptorul incalzit. Se tine la foc mediu timp de 45 de minute.

Crema de zahar ars este un desert care se serveste rece. Asadar, dupa ce se scoate din cupor se lasa pana se raceste si apoi se va introduce in frigider.

Sursa: retetedulci.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi recomanda: Crema de zahar ars cu ness

,

 

•             8 oua

•             1 litru lapte

•             6 linguri zahar pentru caramel

•             6 linguri zahar pentru compozitie

•             esenta de rom

•             1 lingurita ness

Mod de preparare:

1.Pregatirea caramelului:

Intr-un vas se pun cele sase linguri de zahar si se pune vasul la foc mediu. Se amesteca continuu pentru ca trebuie sa aveti grija sa nu ardeti zaharul

Atunci cand s-a topit zaharul si a inceput sa faca spuma, luati vasul de pe foc si incercati sa-l intindeti cat mai uniform pe toata suprafata vasului rotindu-l incet

2. Intr-un alt vas se toarna laptele si se pun si celelalte sase linguri de zahar. Se pune la incalzit pana se topeste zaharul si apoi se incorporeaza ouale batute putin in prealabil. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte deoarece se incheaga ouale. Acum se adauga esenta de rom si lingurita de ness. Compozitia obtinuta se toarna in vasul " tapetat" cu zahar caramelizat si se baga in cuptorul incalzit. Se tine la foc mediu timp de 45 de minute.

Crema de zahar ars este un desert care se serveste rece. Asadar, dupa ce se scoate din cupor se lasa pana se raceste si apoi se va introduce in frigider.

Sursa: retetedulci.ro

 

 

" title="Stiri despre

 

•             8 oua

•             1 litru lapte

•             6 linguri zahar pentru caramel

•             6 linguri zahar pentru compozitie

•             esenta de rom

•             1 lingurita ness

Mod de preparare:

1.Pregatirea caramelului:

Intr-un vas se pun cele sase linguri de zahar si se pune vasul la foc mediu. Se amesteca continuu pentru ca trebuie sa aveti grija sa nu ardeti zaharul

Atunci cand s-a topit zaharul si a inceput sa faca spuma, luati vasul de pe foc si incercati sa-l intindeti cat mai uniform pe toata suprafata vasului rotindu-l incet

2. Intr-un alt vas se toarna laptele si se pun si celelalte sase linguri de zahar. Se pune la incalzit pana se topeste zaharul si apoi se incorporeaza ouale batute putin in prealabil. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte deoarece se incheaga ouale. Acum se adauga esenta de rom si lingurita de ness. Compozitia obtinuta se toarna in vasul " tapetat" cu zahar caramelizat si se baga in cuptorul incalzit. Se tine la foc mediu timp de 45 de minute.

Crema de zahar ars este un desert care se serveste rece. Asadar, dupa ce se scoate din cupor se lasa pana se raceste si apoi se va introduce in frigider.

Sursa: retetedulci.ro

 

 

">

 

•             8 oua

•             1 litru lapte

•             6 linguri zahar pentru caramel

•             6 linguri zahar pentru compozitie

•             esenta de rom

•             1 lingurita ness

Mod de preparare:

1.Pregatirea caramelului:

Intr-un vas se pun cele sase linguri de zahar si se pune vasul la foc mediu. Se amesteca continuu pentru ca trebuie sa aveti grija sa nu ardeti zaharul

Atunci cand s-a topit zaharul si a inceput sa faca spuma, luati vasul de pe foc si incercati sa-l intindeti cat mai uniform pe toata suprafata vasului rotindu-l incet

2. Intr-un alt vas se toarna laptele si se pun si celelalte sase linguri de zahar. Se pune la incalzit pana se topeste zaharul si apoi se incorporeaza ouale batute putin in prealabil. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte deoarece se incheaga ouale. Acum se adauga esenta de rom si lingurita de ness. Compozitia obtinuta se toarna in vasul " tapetat" cu zahar caramelizat si se baga in cuptorul incalzit. Se tine la foc mediu timp de 45 de minute.

Crema de zahar ars este un desert care se serveste rece. Asadar, dupa ce se scoate din cupor se lasa pana se raceste si apoi se va introduce in frigider.

Sursa: retetedulci.ro

 

 

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii