Cronica de Iasi va recomanda: Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
Ingrediente:
Baza de ciocolata
• 2 linguri unt sau margarina Rama
• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari
• 50 ml cappuccino (optional)
• 1 1/2 lingura miere
• 90 gr zahar
• 50 gr cacao
• un praf de sare
• 70 ml smantana
• 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de vanilie
• 500 ml frisca lichida
• 1 pastaie de vanilie
• 6 galbenusuri
• 90 gr zahar
• 30 ml rom
Bananele
• 2-3 banane
• 3 linguri rom
• 50 gr zahar
Mod de preparare:
1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.
3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
,
Ingrediente:
Baza de ciocolata
• 2 linguri unt sau margarina Rama
• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari
• 50 ml cappuccino (optional)
• 1 1/2 lingura miere
• 90 gr zahar
• 50 gr cacao
• un praf de sare
• 70 ml smantana
• 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de vanilie
• 500 ml frisca lichida
• 1 pastaie de vanilie
• 6 galbenusuri
• 90 gr zahar
• 30 ml rom
Bananele
• 2-3 banane
• 3 linguri rom
• 50 gr zahar
Mod de preparare:
1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.
3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
Baza de ciocolata
• 2 linguri unt sau margarina Rama
• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari
• 50 ml cappuccino (optional)
• 1 1/2 lingura miere
• 90 gr zahar
• 50 gr cacao
• un praf de sare
• 70 ml smantana
• 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de vanilie
• 500 ml frisca lichida
• 1 pastaie de vanilie
• 6 galbenusuri
• 90 gr zahar
• 30 ml rom
Bananele
• 2-3 banane
• 3 linguri rom
• 50 gr zahar
Mod de preparare:
1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.
3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.
Sursa: gustos.ro
">
Ingrediente:
Baza de ciocolata
• 2 linguri unt sau margarina Rama
• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari
• 50 ml cappuccino (optional)
• 1 1/2 lingura miere
• 90 gr zahar
• 50 gr cacao
• un praf de sare
• 70 ml smantana
• 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de vanilie
• 500 ml frisca lichida
• 1 pastaie de vanilie
• 6 galbenusuri
• 90 gr zahar
• 30 ml rom
Bananele
• 2-3 banane
• 3 linguri rom
• 50 gr zahar
Mod de preparare:
1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.
3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.
Sursa: gustos.ro