A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727720351.9218.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
20-11-2011, ora 07:16

Reteta zilei: Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate

Ingrediente:

Baza de ciocolata

• 2 linguri unt sau margarina Rama

• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari

• 50 ml cappuccino (optional)

• 1 1/2 lingura miere

• 90 gr zahar

• 50 gr cacao

• un praf de sare

• 70 ml smantana

• 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de vanilie

• 500 ml frisca lichida

• 1 pastaie de vanilie

• 6 galbenusuri

• 90 gr zahar

• 30 ml rom

Bananele

• 2-3 banane

• 3 linguri rom

• 50 gr zahar

Mod de preparare:

1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.

2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.

3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate

,

Ingrediente:

Baza de ciocolata

• 2 linguri unt sau margarina Rama

• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari

• 50 ml cappuccino (optional)

• 1 1/2 lingura miere

• 90 gr zahar

• 50 gr cacao

• un praf de sare

• 70 ml smantana

• 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de vanilie

• 500 ml frisca lichida

• 1 pastaie de vanilie

• 6 galbenusuri

• 90 gr zahar

• 30 ml rom

Bananele

• 2-3 banane

• 3 linguri rom

• 50 gr zahar

 

Mod de preparare:

1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.

2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.

3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

Baza de ciocolata

• 2 linguri unt sau margarina Rama

• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari

• 50 ml cappuccino (optional)

• 1 1/2 lingura miere

• 90 gr zahar

• 50 gr cacao

• un praf de sare

• 70 ml smantana

• 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de vanilie

• 500 ml frisca lichida

• 1 pastaie de vanilie

• 6 galbenusuri

• 90 gr zahar

• 30 ml rom

Bananele

• 2-3 banane

• 3 linguri rom

• 50 gr zahar

 

Mod de preparare:

1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.

2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.

3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente:

Baza de ciocolata

• 2 linguri unt sau margarina Rama

• 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari

• 50 ml cappuccino (optional)

• 1 1/2 lingura miere

• 90 gr zahar

• 50 gr cacao

• un praf de sare

• 70 ml smantana

• 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de vanilie

• 500 ml frisca lichida

• 1 pastaie de vanilie

• 6 galbenusuri

• 90 gr zahar

• 30 ml rom

Bananele

• 2-3 banane

• 3 linguri rom

• 50 gr zahar

 

Mod de preparare:

1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.

2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.

3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii