ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
27-04-2011, ora 13:40

Reteta zilei - Cozonaci pufosi

Articol de Alina Gorovei

Cronica de Iasi va recomanda reteta unui cozonac delicios de complexitate medie.

Ingrediente:

1 kg faina
2 cubulete drojdie proaspata
500 ml lapte gras
200 grame unt
250 grame zahar tos
5 + 1 galbenusuri (albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri)
o lingurita sare
esente
coaja de lamaie
3 plicuri zahar vanilinat

Preparare:

De cu seara, cernem faina, ideal de vreo trei ori. Intr-un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele, iar apoi lasam la racit.

Aprindem cuptorul. Drojdia se topeste cu o lingurita de zahar + 2 linguri de faina + alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.

Incepem sa framantam aluatul vreme de jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei.

Umplem cu ce dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua, punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar.

Mai lasam sa creasca pana cand isi dubleaza volumul si dam la cuptor pentru 50 de minute.

     
Tag-uri: " title="Stiri despre

Cronica de Iasi va recomanda reteta unui cozonac delicios de complexitate medie.

 

Ingrediente:

1 kg faina 
2 cubulete drojdie proaspata 
500 ml lapte gras 
200 grame unt 
250 grame zahar tos 
5 + 1 galbenusuri (albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri) 
o lingurita sare 
esente 
coaja de lamaie 
3 plicuri zahar vanilinat

Preparare:

De cu seara, cernem faina, ideal de vreo trei ori. Intr-un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele, iar apoi lasam la racit. 

Aprindem cuptorul. Drojdia se topeste cu o lingurita de zahar + 2 linguri de faina + alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.

Incepem sa framantam aluatul vreme de jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei. 

Umplem cu ce dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua, punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar. 

Mai lasam sa creasca pana cand isi dubleaza volumul si dam la cuptor pentru 50 de minute.

">

Cronica de Iasi va recomanda reteta unui cozonac delicios de complexitate medie.

 

Ingrediente:

1 kg faina 
2 cubulete drojdie proaspata 
500 ml lapte gras 
200 grame unt 
250 grame zahar tos 
5 + 1 galbenusuri (albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri) 
o lingurita sare 
esente 
coaja de lamaie 
3 plicuri zahar vanilinat

Preparare:

De cu seara, cernem faina, ideal de vreo trei ori. Intr-un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele, iar apoi lasam la racit. 

Aprindem cuptorul. Drojdia se topeste cu o lingurita de zahar + 2 linguri de faina + alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.

Incepem sa framantam aluatul vreme de jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei. 

Umplem cu ce dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua, punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar. 

Mai lasam sa creasca pana cand isi dubleaza volumul si dam la cuptor pentru 50 de minute.

,   

" title="Stiri despre   

">  

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii