Dat fiind faptul ca inca suntem in Postul Pastelui, Cronica de Iasi va recomanda o prajitura delicioasa de post. Daca pentru felurile principale, solutii sunt multe, desertul de post creeaza multe probleme.
In general, daca vrei ceva dulce este obligatoriu sa folosesti lapte, oua, iata insa ca am gasit pentru tine un desert foarte gustos, usor de facut, dar si potrivit pentru aceasta perioada.
Ca si ingrediente ai nevoie de:
600 grame de faina
200 ml de lapte de soia simplu
80 grame margarina
40 grame drojdie proaspata
300 grame de Tofu simplu in saramura
1 plic de zahar vanilat
2 linguri de stafide
200 grame de zahar
Ce trebuie sa faci ca sa le prepari?
Drojdia se va amesteca cu 3 linguri de lapte de soia cald si cu o lingurita de zahar. Peste acest amestec se adauga putina faina, alaturi de margarina si restul de lapte. Aluatul astfel obtinut se framanta bine si se lasa la dospit circa 15 - 20 de minute.
In timp ce coca creste, branza tofu desarata se amesteca bine cu zaharul tos, zaharul vanilat si cu stafidele. Din aluatul dospit se intinde cate o foaie, se decupeaza patrate de 7 cm, iar apoi fiecare patrat se taie in cate 2 triunghiuri. Urmatorul pas consta in realizarea efectiva a cornuletelor, astfel. . In fiecare triunghi se pune cate o lingurita din compozitia pe baza de branza tofu. Se ruleaza triunghiurile dinspre una din laturile mici catre varful opus.
Triunghiurile se coc circa 25 de minute, intr-un cuptor preincalzit la 200 garde C. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra.
In timp ce coca creste, branza tofu desarata se amesteca bine cu zaharul tos, zaharul vanilat si cu stafidele. Din aluatul dospit se intinde cate o foaie, se decupeaza patrate de 7 cm, iar apoi fiecare patrat se taie in cate 2 triunghiuri. Urmatorul pas consta in realizarea efectiva a cornuletelor, astfel. . In fiecare triunghi se pune cate o lingurita din compozitia pe baza de branza tofu. Se ruleaza triunghiurile dinspre una din laturile mici catre varful opus.
Triunghiurile se coc circa 25 de minute, intr-un cuptor preincalzit la 200 garde C. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra.
">
Drojdia se va amesteca cu 3 linguri de lapte de soia cald si cu o lingurita de zahar. Peste acest amestec se adauga putina faina, alaturi de margarina si restul de lapte. Aluatul astfel obtinut se framanta bine si se lasa la dospit circa 15 - 20 de minute.
In timp ce coca creste, branza tofu desarata se amesteca bine cu zaharul tos, zaharul vanilat si cu stafidele. Din aluatul dospit se intinde cate o foaie, se decupeaza patrate de 7 cm, iar apoi fiecare patrat se taie in cate 2 triunghiuri. Urmatorul pas consta in realizarea efectiva a cornuletelor, astfel. . In fiecare triunghi se pune cate o lingurita din compozitia pe baza de branza tofu. Se ruleaza triunghiurile dinspre una din laturile mici catre varful opus.
Triunghiurile se coc circa 25 de minute, intr-un cuptor preincalzit la 200 garde C. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra.