ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
24-05-2011, ora 13:45

Reteta zilei: Clatite umplute gratinate

Articol de Andra Petrariu

Cronica de Iasi va propune pentru ziua calduroasa de astazi o reteta de Clatite umplute gratinate.

De ce aveti nevoie?

Pentru clatite:

2 oua

1 cana de lapte

1 cana de faina

Pentru umplutura:

300 gr de sunca de pui

1 adrei gras rosu

150-200 gr de porumb

150-200 gr de ciupercute la conserva sau proaspete

2 cepe verzi

2 linguri de sos cu verdeata

patrunjel

Pentru gratinare:

200 gr de telemea

200 gr de smantana

2 oua

parmezan ras

Cum preparati?

Pentru inceput se pregatesc clatitele. Ouale se bat si se amesteca cu laptele pana se omogenizeaza, adaugand treptat faina, un praf de sare si zaharul. Clatitele se prajesc pe ambele parti, turnand compozitia cu ajutorul unui polonic intr-o tigaie incinsa.

Apoi, se taie ceapa si patrunjel si sa calesc in ulei, adaugand si restul de ingrediente, sunca, ardeiul, porumbul si ciupercile. Cand sunt gata se pune sosul de verdeata si se amesteca bine. Clatitele se umplu cu 2-3 lingurite de compozitie, se ruleaza si se aseaza intr-un vas termostat.

Pentru gratinare se bat ouale impreuna cu parmezanul ras si se toarna peste clatitele unse cu smantana si tapetate cu felii de telemea. Tava se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Clatitele se servesc caldute asa ca Va uram Pofta Buna!

Sursa: gospodini.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va propune pentru ziua calduroasa de astazi o reteta de Clatite umplute gratinate.

,

De ce aveti nevoie?

Pentru clatite:

2 oua

1 cana de lapte

1 cana de faina

Pentru umplutura:

300 gr de sunca de pui

1 adrei gras rosu

150-200 gr de porumb

150-200 gr de ciupercute la conserva sau proaspete

2 cepe verzi

2 linguri de sos cu verdeata 

patrunjel

Pentru gratinare:

200 gr de telemea

200 gr de smantana

2 oua

parmezan ras

Cum preparati?

Pentru inceput se pregatesc clatitele. Ouale se bat si se amesteca cu laptele pana se omogenizeaza, adaugand treptat faina, un praf de sare si zaharul. Clatitele se prajesc pe ambele parti, turnand compozitia cu ajutorul unui polonic intr-o tigaie incinsa.

" title="Stiri despre

De ce aveti nevoie?

Pentru clatite:

2 oua

1 cana de lapte

1 cana de faina

Pentru umplutura:

300 gr de sunca de pui

1 adrei gras rosu

150-200 gr de porumb

150-200 gr de ciupercute la conserva sau proaspete

2 cepe verzi

2 linguri de sos cu verdeata 

patrunjel

Pentru gratinare:

200 gr de telemea

200 gr de smantana

2 oua

parmezan ras

Cum preparati?

Pentru inceput se pregatesc clatitele. Ouale se bat si se amesteca cu laptele pana se omogenizeaza, adaugand treptat faina, un praf de sare si zaharul. Clatitele se prajesc pe ambele parti, turnand compozitia cu ajutorul unui polonic intr-o tigaie incinsa.

">

De ce aveti nevoie?

Pentru clatite:

2 oua

1 cana de lapte

1 cana de faina

Pentru umplutura:

300 gr de sunca de pui

1 adrei gras rosu

150-200 gr de porumb

150-200 gr de ciupercute la conserva sau proaspete

2 cepe verzi

2 linguri de sos cu verdeata 

patrunjel

Pentru gratinare:

200 gr de telemea

200 gr de smantana

2 oua

parmezan ras

Cum preparati?

Pentru inceput se pregatesc clatitele. Ouale se bat si se amesteca cu laptele pana se omogenizeaza, adaugand treptat faina, un praf de sare si zaharul. Clatitele se prajesc pe ambele parti, turnand compozitia cu ajutorul unui polonic intr-o tigaie incinsa.

,

Apoi, se taie ceapa si patrunjel si sa calesc in ulei, adaugand si restul de ingrediente, sunca, ardeiul, porumbul si ciupercile. Cand sunt gata se pune sosul de verdeata si se amesteca bine. Clatitele se umplu cu 2-3 lingurite de compozitie, se ruleaza si se aseaza intr-un vas termostat.

" title="Stiri despre

Apoi, se taie ceapa si patrunjel si sa calesc in ulei, adaugand si restul de ingrediente, sunca, ardeiul, porumbul si ciupercile. Cand sunt gata se pune sosul de verdeata si se amesteca bine. Clatitele se umplu cu 2-3 lingurite de compozitie, se ruleaza si se aseaza intr-un vas termostat.

">

Apoi, se taie ceapa si patrunjel si sa calesc in ulei, adaugand si restul de ingrediente, sunca, ardeiul, porumbul si ciupercile. Cand sunt gata se pune sosul de verdeata si se amesteca bine. Clatitele se umplu cu 2-3 lingurite de compozitie, se ruleaza si se aseaza intr-un vas termostat.

,

Pentru gratinare se bat ouale impreuna cu parmezanul ras si se toarna peste clatitele unse cu smantana si tapetate cu felii de telemea. Tava se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Clatitele se servesc caldute asa ca Va uram Pofta Buna!

" title="Stiri despre

Pentru gratinare se bat ouale impreuna cu parmezanul ras si se toarna peste clatitele unse cu smantana si tapetate cu felii de telemea. Tava se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Clatitele se servesc caldute asa ca Va uram Pofta Buna!

">

Pentru gratinare se bat ouale impreuna cu parmezanul ras si se toarna peste clatitele unse cu smantana si tapetate cu felii de telemea. Tava se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Clatitele se servesc caldute asa ca Va uram Pofta Buna!

,

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

" title="Stiri despre

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

">

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii