Pentru ca inca suntem in perioada postului mare dinainte sarbatorilor pascale, Cronica de Iasi va prezinta o reteta nu foarte costisitoarte, gustoasa si usor de preparat de post, care si cu putina vointa din partea dvs va va ajuta sa rezistati altor tentatii.
Pentru a prepara “Cartofii umpluti cu ciuperci in sos” avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 cartofi mari;
1 conserva de ciuperci sau o punga de ciuperci congelate;
1 conserva de bulion;
1 colt de paine proaspata;
1-2 linguri de faina;
2 cepe;
4 catei de usturoi;
1-2 legaturi de verdeata;
ulei;
sare, piper, oregano;
Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja aproximativ 20 de minute la foc mic. Ideal ar fi ca acestia sa nu fie foarte tari pentru a putea fi mai usor de decojit.
In timp ce cartofii fierb se prepara sosul si compozitia de ciuperci.
Pentru sos: se toaca ceapa in bucatele nu foarte mici si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga o cana de apa pentru a se inmuia mai repede. Apoi se adauga sosul de rosii, condimentele si ustoroiul pisat si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
Ciupercile se storc de apa si se taie marunt, dupa care se pregateste umplutura prin mixarea tuturor ingredinetelor, respectiv ciupercile, painea inmuiata in apa, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele si sarea. Dupa ce sunt gata cartofii, se scobesc cu o lingurita pentru a scoate miezul, se presara putina sare si se pune umplutura de ciuperci. Acestia se pun intr-o tava unsa cu ulei la cuptor timp de 30-40 de minute. Cand sunt gata se pune sosul peste si va iesi o reteta delicioasa, economisind timp, dar si bani, ajungand la un pret de aproximativ 15 Ron. Va uram Pofta buna!
Foto: reteteculinare. ro
Tag-uri:
Pentru ca inca suntem in perioada postului mare dinainte sarbatorilor pascale, Cronica de Iasi va prezinta o reteta nu foarte costisitoarte, gustoasa si usor de preparat de post, care si cu putina vointa din partea dvs va va ajuta sa rezistati altor tentatii.
,
Pentru a prepara “Cartofii umpluti cu ciuperci in sos” avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 cartofi mari;
1 conserva de ciuperci sau o punga de ciuperci congelate;
1 conserva de bulion;
1 colt de paine proaspata;
1-2 linguri de faina;
2 cepe;
4 catei de usturoi;
1-2 legaturi de verdeata;
ulei;
sare, piper, oregano;
Mod de preparare:
" title="Stiri despre
Pentru a prepara “Cartofii umpluti cu ciuperci in sos” avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 cartofi mari;
1 conserva de ciuperci sau o punga de ciuperci congelate;
1 conserva de bulion;
1 colt de paine proaspata;
1-2 linguri de faina;
2 cepe;
4 catei de usturoi;
1-2 legaturi de verdeata;
ulei;
sare, piper, oregano;
Mod de preparare:
">
Pentru a prepara “Cartofii umpluti cu ciuperci in sos” avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 cartofi mari;
1 conserva de ciuperci sau o punga de ciuperci congelate;
1 conserva de bulion;
1 colt de paine proaspata;
1-2 linguri de faina;
2 cepe;
4 catei de usturoi;
1-2 legaturi de verdeata;
ulei;
sare, piper, oregano;
Mod de preparare:
, Cartofii se spala si se fierb in coaja aproximativ 20 de minute la foc mic. Ideal ar fi ca acestia sa nu fie foarte tari pentru a putea fi mai usor de decojit.
In timp ce cartofii fierb se prepara sosul si compozitia de ciuperci.
Pentru sos: se toaca ceapa in bucatele nu foarte mici si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga o cana de apa pentru a se inmuia mai repede. Apoi se adauga sosul de rosii, condimentele si ustoroiul pisat si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
" title="Stiri despre Cartofii se spala si se fierb in coaja aproximativ 20 de minute la foc mic. Ideal ar fi ca acestia sa nu fie foarte tari pentru a putea fi mai usor de decojit.
In timp ce cartofii fierb se prepara sosul si compozitia de ciuperci.
Pentru sos: se toaca ceapa in bucatele nu foarte mici si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga o cana de apa pentru a se inmuia mai repede. Apoi se adauga sosul de rosii, condimentele si ustoroiul pisat si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
">Cartofii se spala si se fierb in coaja aproximativ 20 de minute la foc mic. Ideal ar fi ca acestia sa nu fie foarte tari pentru a putea fi mai usor de decojit.
In timp ce cartofii fierb se prepara sosul si compozitia de ciuperci.
Pentru sos: se toaca ceapa in bucatele nu foarte mici si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga o cana de apa pentru a se inmuia mai repede. Apoi se adauga sosul de rosii, condimentele si ustoroiul pisat si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
, Ciupercile se storc de apa si se taie marunt, dupa care se pregateste umplutura prin mixarea tuturor ingredinetelor, respectiv ciupercile, painea inmuiata in apa, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele si sarea. Dupa ce sunt gata cartofii, se scobesc cu o lingurita pentru a scoate miezul, se presara putina sare si se pune umplutura de ciuperci. Acestia se pun intr-o tava unsa cu ulei la cuptor timp de 30-40 de minute. Cand sunt gata se pune sosul peste si va iesi o reteta delicioasa, economisind timp, dar si bani, ajungand la un pret de aproximativ 15 Ron. Va uram Pofta buna!
Foto: reteteculinare. ro
" title="Stiri despre
Ciupercile se storc de apa si se taie marunt, dupa care se pregateste umplutura prin mixarea tuturor ingredinetelor, respectiv ciupercile, painea inmuiata in apa, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele si sarea. Dupa ce sunt gata cartofii, se scobesc cu o lingurita pentru a scoate miezul, se presara putina sare si se pune umplutura de ciuperci. Acestia se pun intr-o tava unsa cu ulei la cuptor timp de 30-40 de minute. Cand sunt gata se pune sosul peste si va iesi o reteta delicioasa, economisind timp, dar si bani, ajungand la un pret de aproximativ 15 Ron. Va uram
Pofta buna! Foto: reteteculinare. ro
">
Ciupercile se storc de apa si se taie marunt, dupa care se pregateste umplutura prin mixarea tuturor ingredinetelor, respectiv ciupercile, painea inmuiata in apa, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele si sarea. Dupa ce sunt gata cartofii, se scobesc cu o lingurita pentru a scoate miezul, se presara putina sare si se pune umplutura de ciuperci. Acestia se pun intr-o tava unsa cu ulei la cuptor timp de 30-40 de minute. Cand sunt gata se pune sosul peste si va iesi o reteta delicioasa, economisind timp, dar si bani, ajungand la un pret de aproximativ 15 Ron. Va uram
Pofta buna! Foto: reteteculinare. ro