Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Cartofi dulci la cuptor
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi va recomanda: Cartofi dulci la cuptor
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci mari (cca 1kg)
- 100g unt topit
- 2 oua
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri zahar tos
- 150ml lapte
- o lingurita scortisoara macinata
- o lingurita nucsoara macinata
Mai intai si mai intai incingem cuptorul la 180 de grade si ungem cu putin unt un vas termorezistent. Apoi pregatim cartofii dulci, pe care ii curatam, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu putina sare. Ii testam cu furculita (dureaza cca 20-25 minute pana sunt gata) si cand sunt fierti ii dam prin blender si ii transformam intr-un piure foarte fin.
Batem apoi cele doua oua (la fel ca pentru omleta) si le turnam peste piureul de cartofi. Adaugam si laptele si zaharul brun. Amestecam cateva secunde cu blenderul.
Adaugam apoi si zaharul tos, condimentele si untul topit. Omogenizam piureul si il turnam in vasul pe care l-am pregatit mai devreme. Il tinem la cuptor cca 20 de minute, dupa care ii scoatem si adaugam toppingul.
Pentru topping avem nevoie de: o cana fulgi de porumb, 50g unt rece, 150g nuci tocate, 50g fulgi de migdale, 2 linguri zahar brun. Amestecam fulgii de porumb, fulgii de migdale si zharul brun si presaram amestecul peste cartofii scosi din cuptor. Taiem untul cubulete si il punem peste fulgi. Dam tava la cuptor pentru alte 5 minute sau pana face o crusta frumoasa.
Sursa: gospodini.blogspot.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email