A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584249.3496.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Budinca de orez brun
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
07-09-2011, ora 07:04

Reteta zilei: Budinca de orez brun

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda azi: Budinca de orez brun

Ingrediente

250 g orez brun, nefiert

840 ml apa

1 lingura miere (sau mai multe in functie de cat de dulce vrei sa fie)

1 mar dulce, de dimensiuni medii, curatat, decojit si dat prin razatoarea mare

60 g stafide

240 ml frisca vegetala

2 lingurite esenta de vanilie

1 lingurita scortisoara

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita cuisoare macinate

Mod de preparare:

1. Incalzeste bine cuptorul.

2. Clateste orezul si pune-l la fiert, intr-o cratita de dimensiuni mari. Dupa ce apa a dat in clocot, lasa orezul la fiert, pe foc mic, timp de 35 de minute sau pana cand boabele s-au inmuiat. Adauga apa, daca este necesar. Daca orezul nu a absorbit toata apa, mai lasa-l la fiert.

3. Amesteca orezul fiert cu restul ingredientelor.

4. Transfera budinca intr-un vas termorezistent, uns cu ulei.

5. Introdu vasul la cuptor, acoperit cu un capac, timp de 30 de minute. Dupa ce jumatatea de ora a trecut, indeparteaza capacul si lasa budinca la cuptor inca 5 minute.

Se obtin 8 portii.

Pofta buna!

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda azi: Budinca de orez brun

,

Ingrediente

250 g orez brun, nefiert

840 ml apa

1 lingura miere (sau mai multe in functie de cat de dulce vrei sa fie)

1 mar dulce, de dimensiuni medii, curatat, decojit si dat prin razatoarea mare

60 g stafide

240 ml frisca vegetala

2 lingurite esenta de vanilie

1 lingurita scortisoara

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita cuisoare macinate

 

Mod de preparare:

1. Incalzeste bine cuptorul.

2. Clateste orezul si pune-l la fiert, intr-o cratita de dimensiuni mari. Dupa ce apa a dat in clocot, lasa orezul la fiert, pe foc mic, timp de 35 de minute sau pana cand boabele s-au inmuiat. Adauga apa, daca este necesar. Daca orezul nu a absorbit toata apa, mai lasa-l la fiert.

3. Amesteca orezul fiert cu restul ingredientelor.

4. Transfera budinca intr-un vas termorezistent, uns cu ulei.

5. Introdu vasul la cuptor, acoperit cu un capac, timp de 30 de minute. Dupa ce jumatatea de ora a trecut, indeparteaza capacul si lasa budinca la cuptor inca 5 minute.

Se obtin 8 portii.

Pofta buna!

" title="Stiri despre

Ingrediente

250 g orez brun, nefiert

840 ml apa

1 lingura miere (sau mai multe in functie de cat de dulce vrei sa fie)

1 mar dulce, de dimensiuni medii, curatat, decojit si dat prin razatoarea mare

60 g stafide

240 ml frisca vegetala

2 lingurite esenta de vanilie

1 lingurita scortisoara

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita cuisoare macinate

 

Mod de preparare:

1. Incalzeste bine cuptorul.

2. Clateste orezul si pune-l la fiert, intr-o cratita de dimensiuni mari. Dupa ce apa a dat in clocot, lasa orezul la fiert, pe foc mic, timp de 35 de minute sau pana cand boabele s-au inmuiat. Adauga apa, daca este necesar. Daca orezul nu a absorbit toata apa, mai lasa-l la fiert.

3. Amesteca orezul fiert cu restul ingredientelor.

4. Transfera budinca intr-un vas termorezistent, uns cu ulei.

5. Introdu vasul la cuptor, acoperit cu un capac, timp de 30 de minute. Dupa ce jumatatea de ora a trecut, indeparteaza capacul si lasa budinca la cuptor inca 5 minute.

Se obtin 8 portii.

Pofta buna!

">

Ingrediente

250 g orez brun, nefiert

840 ml apa

1 lingura miere (sau mai multe in functie de cat de dulce vrei sa fie)

1 mar dulce, de dimensiuni medii, curatat, decojit si dat prin razatoarea mare

60 g stafide

240 ml frisca vegetala

2 lingurite esenta de vanilie

1 lingurita scortisoara

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita cuisoare macinate

 

Mod de preparare:

1. Incalzeste bine cuptorul.

2. Clateste orezul si pune-l la fiert, intr-o cratita de dimensiuni mari. Dupa ce apa a dat in clocot, lasa orezul la fiert, pe foc mic, timp de 35 de minute sau pana cand boabele s-au inmuiat. Adauga apa, daca este necesar. Daca orezul nu a absorbit toata apa, mai lasa-l la fiert.

3. Amesteca orezul fiert cu restul ingredientelor.

4. Transfera budinca intr-un vas termorezistent, uns cu ulei.

5. Introdu vasul la cuptor, acoperit cu un capac, timp de 30 de minute. Dupa ce jumatatea de ora a trecut, indeparteaza capacul si lasa budinca la cuptor inca 5 minute.

Se obtin 8 portii.

Pofta buna!

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii