A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584322.776.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Budinca de clatite cu ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
10-12-2011, ora 08:09

Reteta zilei: Budinca de clatite cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Budinca de clatite cu ciocolata

* 8 clatite

Umplutura clatite:

* 300 ml lapte

* 50 g zahar

* 2 galbenusuri

* 1 lingura amidon

* 3 linguri cacao

* esenta de rom

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Budinca:

* 2 oua

* 2 linguri zahar

* 250 ml frisca lichida

* esenta de vanilie

Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.

Clatitele se prepara dupa reteta preferata.

Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.

Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite. Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.

Pofta buna!

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Budinca de clatite cu ciocolata

,

* 8 clatite

 Umplutura clatite:

* 300 ml lapte

* 50 g zahar

* 2 galbenusuri

* 1 lingura amidon

* 3 linguri cacao

* esenta de rom

 

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

 

 Budinca:

* 2 oua

* 2 linguri zahar

* 250 ml frisca lichida

* esenta de vanilie

 

Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.

Clatitele se prepara dupa reteta preferata.

Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.

Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite. Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.

Pofta buna!

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

" title="Stiri despre

* 8 clatite

 Umplutura clatite:

* 300 ml lapte

* 50 g zahar

* 2 galbenusuri

* 1 lingura amidon

* 3 linguri cacao

* esenta de rom

 

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

 

 Budinca:

* 2 oua

* 2 linguri zahar

* 250 ml frisca lichida

* esenta de vanilie

 

Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.

Clatitele se prepara dupa reteta preferata.

Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.

Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite. Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.

Pofta buna!

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

">

* 8 clatite

 Umplutura clatite:

* 300 ml lapte

* 50 g zahar

* 2 galbenusuri

* 1 lingura amidon

* 3 linguri cacao

* esenta de rom

 

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

 

 Budinca:

* 2 oua

* 2 linguri zahar

* 250 ml frisca lichida

* esenta de vanilie

 

Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.

Clatitele se prepara dupa reteta preferata.

Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.

Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite. Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.

Pofta buna!

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii