Cronica de Iasi va recomanda reteta zilei: Bruschette cu rosii si usturoi
Ingrediente:
6 sau 7 rosii coapte
2 catei de usturoi, tocati
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de otet balsamic
6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate
sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust
1 bagheta de paine sau paine similara italiana
1 /4 pahar ulei de masline
Metoda de preparare:
Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda reteta zilei: Bruschette cu rosii si usturoi
Ingrediente:
6 sau 7 rosii coapte
,
2 catei de usturoi, tocati
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de otet balsamic
6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate
sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust
1 bagheta de paine sau paine similara italiana
1 /4 pahar ulei de masline
Metoda de preparare:
Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.
" title="Stiri despre
2 catei de usturoi, tocati
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de otet balsamic
6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate
sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust
1 bagheta de paine sau paine similara italiana
1 /4 pahar ulei de masline
Metoda de preparare:
Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.
">
2 catei de usturoi, tocati
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de otet balsamic
6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate
sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust
1 bagheta de paine sau paine similara italiana
1 /4 pahar ulei de masline
Metoda de preparare:
Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.