A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734833468.2608.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Bruschette cu rosii si usturoi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
12-07-2011, ora 14:41

Reteta zilei: Bruschette cu rosii si usturoi

Articol de Luciana Ungureanu

Cronica de Iasi va recomanda reteta zilei: Bruschette cu rosii si usturoi

Ingrediente:

6 sau 7 rosii coapte

2 catei de usturoi, tocati

1 lingurita de ulei de masline extra virgin

1 lingurita de otet balsamic

6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate

sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust

1 bagheta de paine sau paine similara italiana

1 /4 pahar ulei de masline

Metoda de preparare:

Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda reteta zilei: Bruschette cu rosii si usturoi

Ingrediente:

6 sau 7 rosii coapte

,

2 catei de usturoi, tocati

1 lingurita de ulei de masline extra virgin

1 lingurita de otet balsamic

6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate

sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust

1 bagheta de paine sau paine similara italiana

1 /4 pahar ulei de masline

Metoda de preparare:

Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.

" title="Stiri despre

2 catei de usturoi, tocati

1 lingurita de ulei de masline extra virgin

1 lingurita de otet balsamic

6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate

sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust

1 bagheta de paine sau paine similara italiana

1 /4 pahar ulei de masline

Metoda de preparare:

Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.

">

2 catei de usturoi, tocati

1 lingurita de ulei de masline extra virgin

1 lingurita de otet balsamic

6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate

sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust

1 bagheta de paine sau paine similara italiana

1 /4 pahar ulei de masline

Metoda de preparare:

Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi si se indeparteaza semintele si sucul . Bagheta se taie felii. Acestea se ung cu ulei de masline, se pun pe o tava(cu hartie de gatit) si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta. Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii