ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
11-10-2011, ora 06:43

Reteta zilei: Briose cu nuca si ness

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu nuca si ness

Ingrediente:

Pentru briose:

-400gr faina

-150gr zahar

-un ou + un albus

-un mar

-200ml lapte

-un pliculet zahar vanilat

-un pliculet praf de copt

-un pliculet ness

-100 g nuci taiate marunt

-o lingura ulei

-2 linguri apa clocotita

-o lingurita de coaja de portocala

-un praf de sare.

Pentru glazura:

-10 linguri zahar

-4 linguri cacao

-4 linguri apa

-2 linguri ulei.

Pentru decor:nuca de cocos.

Mod de preparare:

1.Dizolvi nessul in apa clocotita.Adaugi zaharul,laptele,oul + albusul si uleiul,amestecand energic.

2.Cerni faina + praful de copt + sarea si le incorporezi in amestec.Adaugi marul dat pe razatoare,nucile,zaharul vanilat si coaja de portocala.

3.Umpli pe jumatate formele de briose unse cu ulei si tapetate cu faina,apoi dai la cuptor la foc mediu timp de 30 min.

4.Amesteci toate ingredientele pentru glazura la foc mic timp de 5 min,amestecand continuu.Inmoi fiecare briosa in glazura fierbinte si o decorezi cu nuca de cocos.Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu nuca si ness

,

Ingrediente:

 Pentru briose:

-400gr faina

-150gr zahar

-un ou + un albus

-un mar

-200ml lapte

-un pliculet zahar vanilat

-un pliculet praf de copt

-un pliculet ness

-100 g nuci taiate marunt

-o lingura ulei

-2 linguri apa clocotita

-o lingurita de coaja de portocala

-un praf de sare.

 

Pentru glazura:

-10 linguri zahar

-4 linguri cacao

-4 linguri apa

-2 linguri ulei.

Pentru decor:nuca de cocos.

 

Mod de preparare:

1.Dizolvi nessul in apa clocotita.Adaugi zaharul,laptele,oul + albusul si uleiul,amestecand energic.

2.Cerni faina + praful de copt + sarea si le incorporezi in amestec.Adaugi marul dat pe razatoare,nucile,zaharul vanilat si coaja de portocala.

3.Umpli pe jumatate formele de briose unse cu ulei si tapetate cu faina,apoi dai la cuptor la foc mediu timp de 30 min.

4.Amesteci toate ingredientele pentru glazura la foc mic timp de 5 min,amestecand continuu.Inmoi fiecare briosa in glazura fierbinte si o decorezi cu nuca de cocos.Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

 Pentru briose:

-400gr faina

-150gr zahar

-un ou + un albus

-un mar

-200ml lapte

-un pliculet zahar vanilat

-un pliculet praf de copt

-un pliculet ness

-100 g nuci taiate marunt

-o lingura ulei

-2 linguri apa clocotita

-o lingurita de coaja de portocala

-un praf de sare.

 

Pentru glazura:

-10 linguri zahar

-4 linguri cacao

-4 linguri apa

-2 linguri ulei.

Pentru decor:nuca de cocos.

 

Mod de preparare:

1.Dizolvi nessul in apa clocotita.Adaugi zaharul,laptele,oul + albusul si uleiul,amestecand energic.

2.Cerni faina + praful de copt + sarea si le incorporezi in amestec.Adaugi marul dat pe razatoare,nucile,zaharul vanilat si coaja de portocala.

3.Umpli pe jumatate formele de briose unse cu ulei si tapetate cu faina,apoi dai la cuptor la foc mediu timp de 30 min.

4.Amesteci toate ingredientele pentru glazura la foc mic timp de 5 min,amestecand continuu.Inmoi fiecare briosa in glazura fierbinte si o decorezi cu nuca de cocos.Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente:

 Pentru briose:

-400gr faina

-150gr zahar

-un ou + un albus

-un mar

-200ml lapte

-un pliculet zahar vanilat

-un pliculet praf de copt

-un pliculet ness

-100 g nuci taiate marunt

-o lingura ulei

-2 linguri apa clocotita

-o lingurita de coaja de portocala

-un praf de sare.

 

Pentru glazura:

-10 linguri zahar

-4 linguri cacao

-4 linguri apa

-2 linguri ulei.

Pentru decor:nuca de cocos.

 

Mod de preparare:

1.Dizolvi nessul in apa clocotita.Adaugi zaharul,laptele,oul + albusul si uleiul,amestecand energic.

2.Cerni faina + praful de copt + sarea si le incorporezi in amestec.Adaugi marul dat pe razatoare,nucile,zaharul vanilat si coaja de portocala.

3.Umpli pe jumatate formele de briose unse cu ulei si tapetate cu faina,apoi dai la cuptor la foc mediu timp de 30 min.

4.Amesteci toate ingredientele pentru glazura la foc mic timp de 5 min,amestecand continuu.Inmoi fiecare briosa in glazura fierbinte si o decorezi cu nuca de cocos.Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
luminitza,  15.01.2013 15:34

v-as fi recunoscatoare daca nu mi-ati mai fura pozele si retetele pt a le posta pe unde apucati!!!!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii