Cronica de Iasi va prezinta o reteta siropoasa a zilei ideala pentru a va incepe o zi perfecta alaturi de o cafea buna.: Baclava.

De ce avem nevoie?
500 gr foi de placinta;
300 gr de nuci;
150 gr de unt sau margarina;
2 linguri de scortisoara;
200 gr de zahar;
150 ml de miere;
200 ml de apa;
esenta de rom si vanilie;
Cum preparati?
Nucile se macina, se amesteca intr-un bol cu scortisoara pentru a realiza umplutura. Margarina se topeste, ungandu-se tava pe care o vom folosi pentru a prepara Baclavaua. Foile de placinta se impart in trei parti egale si se taie la dimensiunea tavii. Asezam prima foaie pe care o ungem cu margarina sau unt si apoi alta foaie pana la epuizarea primei parti de foi din cele trei.
Apoi, se pune primul strat de umplutura si se aseaza peste foile de placinta ramase. Tava se da la rece o jumatate de ora pentur a putea fi portionata cat mai bine. Se taie si se coace in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute pana can foile se rumenesc.
Intre timp se prepara siropul, punand la fiert la foc mic apa cu zaharul, adaugandu-se pe parcurs mierea . Dupa primul clocot se pune vanilia si romul. Siropul se toarna fierbinte peste baclavaua scoasa de la cuptor. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va prezinta o reteta siropoasa a zilei ideala pentru a va incepe o zi perfecta alaturi de o cafea buna.: Baclava.
,

De ce avem nevoie?
500 gr foi de placinta;
300 gr de nuci;
150 gr de unt sau margarina;
2 linguri de scortisoara;
200 gr de zahar;
150 ml de miere;
200 ml de apa;
esenta de rom si vanilie;
Cum preparati?
" title="Stiri despre 
De ce avem nevoie?
500 gr foi de placinta;
300 gr de nuci;
150 gr de unt sau margarina;
2 linguri de scortisoara;
200 gr de zahar;
150 ml de miere;
200 ml de apa;
esenta de rom si vanilie;
Cum preparati?
">
De ce avem nevoie?
500 gr foi de placinta;
300 gr de nuci;
150 gr de unt sau margarina;
2 linguri de scortisoara;
200 gr de zahar;
150 ml de miere;
200 ml de apa;
esenta de rom si vanilie;
Cum preparati?
,
Nucile se macina, se amesteca intr-un bol cu scortisoara pentru a realiza umplutura. Margarina se topeste, ungandu-se tava pe care o vom folosi pentru a prepara Baclavaua. Foile de placinta se impart in trei parti egale si se taie la dimensiunea tavii. Asezam prima foaie pe care o ungem cu margarina sau unt si apoi alta foaie pana la epuizarea primei parti de foi din cele trei.
Apoi, se pune primul strat de umplutura si se aseaza peste foile de placinta ramase. Tava se da la rece o jumatate de ora pentur a putea fi portionata cat mai bine. Se taie si se coace in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute pana can foile se rumenesc.
Intre timp se prepara siropul, punand la fiert la foc mic apa cu zaharul, adaugandu-se pe parcurs mierea . Dupa primul clocot se pune vanilia si romul. Siropul se toarna fierbinte peste baclavaua scoasa de la cuptor. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.com
" title="Stiri despre

Nucile se macina, se amesteca intr-un bol cu scortisoara pentru a realiza umplutura. Margarina se topeste, ungandu-se tava pe care o vom folosi pentru a prepara Baclavaua. Foile de placinta se impart in trei parti egale si se taie la dimensiunea tavii. Asezam prima foaie pe care o ungem cu margarina sau unt si apoi alta foaie pana la epuizarea primei parti de foi din cele trei.
Apoi, se pune primul strat de umplutura si se aseaza peste foile de placinta ramase. Tava se da la rece o jumatate de ora pentur a putea fi portionata cat mai bine. Se taie si se coace in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute pana can foile se rumenesc.
Intre timp se prepara siropul, punand la fiert la foc mic apa cu zaharul, adaugandu-se pe parcurs mierea . Dupa primul clocot se pune vanilia si romul. Siropul se toarna fierbinte peste baclavaua scoasa de la cuptor. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.com
">

Nucile se macina, se amesteca intr-un bol cu scortisoara pentru a realiza umplutura. Margarina se topeste, ungandu-se tava pe care o vom folosi pentru a prepara Baclavaua. Foile de placinta se impart in trei parti egale si se taie la dimensiunea tavii. Asezam prima foaie pe care o ungem cu margarina sau unt si apoi alta foaie pana la epuizarea primei parti de foi din cele trei.
Apoi, se pune primul strat de umplutura si se aseaza peste foile de placinta ramase. Tava se da la rece o jumatate de ora pentur a putea fi portionata cat mai bine. Se taie si se coace in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute pana can foile se rumenesc.
Intre timp se prepara siropul, punand la fiert la foc mic apa cu zaharul, adaugandu-se pe parcurs mierea . Dupa primul clocot se pune vanilia si romul. Siropul se toarna fierbinte peste baclavaua scoasa de la cuptor. Va uram Pofta Buna!
Foto: gospodini.blogspot.com