A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720337162.9543.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Amandine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
30-05-2011, ora 11:08

Reteta zilei: Amandine

Articol de Andra Petrariu

Cronica de Iasi va indulceste pofta de viata cu o prajitura delicioasa pentru un minunat inceput de saptamana.

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

6 oua mari

200 gr de zahar

40 ml de apa

40 ml de ulei

3 linguri cu varf de cacao

200 gr de faina

1pliculet de praf de copt

Pentru siropul de zahar ars:

500 ml de apa

250 gr de zahar

2 plicuri de cappucino de ciocolata

2 fiole de rom

Pentru crema de ciocolata:

3 galbenusuri

150 gr de zahar pudra vanilat

1cub de margarina

4 linguri de cacao

rom

Cum preparati?

Se separa albusurile de galbenusuri, cele din urma urmand sa fie frecate cu ulei pana devin ca o maioneza subtinre. Albusurile se bat spuma pana cand se intareste si se amesteca bine cu zaharul, apa, pasta de galbenusuri si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregateste siropul de zahar ars, topind zaharul impreuna cu doua linguri de apa. Cand este caramelizat se pune restul de apa incalzita in prealabil. Cand e topit se pun pliculetele de cappuccino si romul si se lasa siropul la racit.

Apoi se pregateste crema de ciocolata. Se ia margarina si se freaca pana devine o crema subtire, adaugand treptat zaharul pudra amestecand cu mixerul pana cand se omogenizeaza complet. La final se pune cacao, galbenusurile si romul.

La final, se taie blatul in jumatate pe lungime si se lasa la racit complet. Prim jumatate de blat se insiropeaza cu siropul de zahar ars si apoi se pune crema de cacao. Peste se pune cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat. Pe deasupra se intinde un plic de glazura de cacao. Prajitura obtinuta se pune la frigider pentru 3-4- ore si se serveste cu pofta!

Sursa: gospodini.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va indulceste pofta de viata cu o prajitura delicioasa pentru un minunat inceput de saptamana.

,

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

 6 oua mari

200 gr de zahar

40 ml de apa

40 ml de ulei

3 linguri cu varf de cacao

200 gr de faina

1pliculet de praf de copt

Pentru siropul de zahar ars:

500 ml de apa

250 gr de zahar

2 plicuri de cappucino de ciocolata

2 fiole de rom

Pentru crema de ciocolata:

3 galbenusuri

150 gr de zahar pudra vanilat

1cub de margarina

4 linguri de cacao

rom

Cum preparati?

Se separa albusurile de galbenusuri, cele din urma urmand sa fie frecate cu ulei pana devin ca o maioneza subtinre. Albusurile se bat spuma pana cand se intareste si se amesteca bine cu zaharul, apa, pasta de galbenusuri si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregateste siropul de zahar ars, topind zaharul impreuna cu doua linguri de apa. Cand este caramelizat se pune restul de apa incalzita in prealabil. Cand e topit se pun pliculetele de cappuccino si romul si se lasa siropul la racit.

" title="Stiri despre

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

 6 oua mari

200 gr de zahar

40 ml de apa

40 ml de ulei

3 linguri cu varf de cacao

200 gr de faina

1pliculet de praf de copt

Pentru siropul de zahar ars:

500 ml de apa

250 gr de zahar

2 plicuri de cappucino de ciocolata

2 fiole de rom

Pentru crema de ciocolata:

3 galbenusuri

150 gr de zahar pudra vanilat

1cub de margarina

4 linguri de cacao

rom

Cum preparati?

Se separa albusurile de galbenusuri, cele din urma urmand sa fie frecate cu ulei pana devin ca o maioneza subtinre. Albusurile se bat spuma pana cand se intareste si se amesteca bine cu zaharul, apa, pasta de galbenusuri si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregateste siropul de zahar ars, topind zaharul impreuna cu doua linguri de apa. Cand este caramelizat se pune restul de apa incalzita in prealabil. Cand e topit se pun pliculetele de cappuccino si romul si se lasa siropul la racit.

">

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

 6 oua mari

200 gr de zahar

40 ml de apa

40 ml de ulei

3 linguri cu varf de cacao

200 gr de faina

1pliculet de praf de copt

Pentru siropul de zahar ars:

500 ml de apa

250 gr de zahar

2 plicuri de cappucino de ciocolata

2 fiole de rom

Pentru crema de ciocolata:

3 galbenusuri

150 gr de zahar pudra vanilat

1cub de margarina

4 linguri de cacao

rom

Cum preparati?

Se separa albusurile de galbenusuri, cele din urma urmand sa fie frecate cu ulei pana devin ca o maioneza subtinre. Albusurile se bat spuma pana cand se intareste si se amesteca bine cu zaharul, apa, pasta de galbenusuri si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregateste siropul de zahar ars, topind zaharul impreuna cu doua linguri de apa. Cand este caramelizat se pune restul de apa incalzita in prealabil. Cand e topit se pun pliculetele de cappuccino si romul si se lasa siropul la racit.

,

Apoi se pregateste crema de ciocolata. Se ia margarina si se freaca pana devine o crema subtire, adaugand treptat zaharul pudra amestecand cu mixerul pana cand se omogenizeaza complet. La final se pune cacao, galbenusurile si romul.

La final, se taie blatul in jumatate pe lungime si se lasa la racit complet. Prim jumatate de blat se insiropeaza cu siropul de zahar ars si apoi se pune crema de cacao. Peste se pune cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat. Pe deasupra se intinde un plic de glazura de cacao. Prajitura obtinuta se pune la frigider pentru 3-4- ore si se serveste cu pofta!

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

" title="Stiri despre

Apoi se pregateste crema de ciocolata. Se ia margarina si se freaca pana devine o crema subtire, adaugand treptat zaharul pudra amestecand cu mixerul pana cand se omogenizeaza complet. La final se pune cacao, galbenusurile si romul.

La final, se taie blatul in jumatate pe lungime si se lasa la racit complet. Prim jumatate de blat se insiropeaza cu siropul de zahar ars si apoi se pune crema de cacao. Peste se pune cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat. Pe deasupra se intinde un plic de glazura de cacao. Prajitura obtinuta se pune la frigider pentru 3-4- ore si se serveste cu pofta!

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

">

Apoi se pregateste crema de ciocolata. Se ia margarina si se freaca pana devine o crema subtire, adaugand treptat zaharul pudra amestecand cu mixerul pana cand se omogenizeaza complet. La final se pune cacao, galbenusurile si romul.

La final, se taie blatul in jumatate pe lungime si se lasa la racit complet. Prim jumatate de blat se insiropeaza cu siropul de zahar ars si apoi se pune crema de cacao. Peste se pune cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat. Pe deasupra se intinde un plic de glazura de cacao. Prajitura obtinuta se pune la frigider pentru 3-4- ore si se serveste cu pofta!

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii