ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
08-05-2011, ora 04:51

Reteta pentru zile fierbinti: Inghetata de ciocolata

Articol de Andra Petrariu

Cronica de Iasi va prezinta o reteta savuroasa, ideala pentru zilele calduroase ce vor urma. Ce e mai bun decat o inghetata delicioasa de ciocolata?

De ce aveti nevoie?

1 l de lapte;

5 oua;

1 cana de zahar;

4-5 linguri de faina;

un pachet de margarina;

1 cutie de smantana de 200 gr;

3 esente de rom;

3 linguri de cacao;

Cum preparati?

Intr-un bol se bat bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si faina, adaugandu-se treptat o jumatate de litru de lapte. Intre timp cealalta cantitate de lapte ramasa se pune la fiert, la foc mic. Cand este gata se toarna peste compozitie amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. De asemenea, se pun si cele trei linguri de cacao inmuiate cu putina apa calda si esenta de rom, iar cand amestecul este omogen se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca fara intrerupere si se adauga pe rand bucatile mici de margarina, smantana si albusurile batute spuma. Se lasa la racit si se baga la frigider pentru congelare. Se poate servi cu bucati de banane, biscuiti si frisca sau cu orice alte ingrediente preferate de dumneavoastra. Va uram Pofta Buna!

Foto: gospodini.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va prezinta o reteta savuroasa, ideala pentru zilele calduroase ce vor urma. Ce e mai bun decat o inghetata delicioasa de ciocolata?

,

De ce aveti nevoie?

1 l de lapte;

5 oua;

1 cana de zahar;

4-5 linguri de faina;

un pachet de margarina;

1 cutie de smantana de 200 gr;

3 esente de rom;

3 linguri de cacao;

Cum preparati?

" title="Stiri despre

De ce aveti nevoie?

1 l de lapte;

5 oua;

1 cana de zahar;

4-5 linguri de faina;

un pachet de margarina;

1 cutie de smantana de 200 gr;

3 esente de rom;

3 linguri de cacao;

Cum preparati?

">

De ce aveti nevoie?

1 l de lapte;

5 oua;

1 cana de zahar;

4-5 linguri de faina;

un pachet de margarina;

1 cutie de smantana de 200 gr;

3 esente de rom;

3 linguri de cacao;

Cum preparati?

, Intr-un bol se bat bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si faina, adaugandu-se treptat o jumatate de litru de lapte. Intre timp cealalta cantitate de lapte ramasa se pune la fiert, la foc mic. Cand este gata se toarna peste compozitie amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. De asemenea, se pun si cele trei linguri de cacao inmuiate cu putina apa calda si esenta de rom, iar cand amestecul este omogen se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca fara intrerupere si se adauga pe rand bucatile mici de margarina, smantana si albusurile batute spuma. Se lasa la racit si se baga la frigider pentru congelare. Se poate servi cu bucati de banane, biscuiti si frisca sau cu orice alte ingrediente  preferate de dumneavoastra. Va uram Pofta Buna!

 

Foto: gospodini.blogspot.com

" title="Stiri despre Intr-un bol se bat bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si faina, adaugandu-se treptat o jumatate de litru de lapte. Intre timp cealalta cantitate de lapte ramasa se pune la fiert, la foc mic. Cand este gata se toarna peste compozitie amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. De asemenea, se pun si cele trei linguri de cacao inmuiate cu putina apa calda si esenta de rom, iar cand amestecul este omogen se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca fara intrerupere si se adauga pe rand bucatile mici de margarina, smantana si albusurile batute spuma. Se lasa la racit si se baga la frigider pentru congelare. Se poate servi cu bucati de banane, biscuiti si frisca sau cu orice alte ingrediente  preferate de dumneavoastra. Va uram Pofta Buna!

 

Foto: gospodini.blogspot.com

">Intr-un bol se bat bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si faina, adaugandu-se treptat o jumatate de litru de lapte. Intre timp cealalta cantitate de lapte ramasa se pune la fiert, la foc mic. Cand este gata se toarna peste compozitie amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. De asemenea, se pun si cele trei linguri de cacao inmuiate cu putina apa calda si esenta de rom, iar cand amestecul este omogen se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca fara intrerupere si se adauga pe rand bucatile mici de margarina, smantana si albusurile batute spuma. Se lasa la racit si se baga la frigider pentru congelare. Se poate servi cu bucati de banane, biscuiti si frisca sau cu orice alte ingrediente  preferate de dumneavoastra. Va uram Pofta Buna!

 

Foto: gospodini.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii