Astazi, Cronica de Iasi va propune sa patrundeti si sa savurati pentru cateva momente misterele si farmecul bucatariei italiene. Asa ca pentru asta aveti nevoie, bineinteles, de paste, condimente si ingredientul special care se numeste dragoste: Spaghete Bolognese.
De ce aveti nevoie?
1 pachet de spaghete;
1 ceapa;
1 morcov;
1 bucata de telina;
1 pastarnac;
3 catei de usturoi;
1 cana suc de rosii
1 pahar de vin rosu;
400 g carne de vita tocata;
cascaval ras/parmezan;
ulei de masline;
sare si piper;
si, desigur, nelipsitul busuioc;
Cum preparati?
Incepem cu pregatirea sosului. Tocam legumele marunt si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mic, pana cand acestea se inmoaie. Apoi, adaugam carnea tocata si o condimentam cu sare, piper si busuioc dupa gust. Peste se toarna vinul si sucul de rosii. Amestecam continuu cu o lingura de lemn si lasam la foc mic pana se leaga sosul si mai scade. Cand acesta este gata adaugam usturoiul pe care il taiem cat se poate de marunt.
Intre timp fierbem pastele intregi intr-o oala cu 2 litri de apa aproximativ 10 minute, dupa ce aceasta clocoteste. Presaram sare si o lingura de ulei. Cand sunt gata le scurgem de apa si, dupa ce le trecem printr-un jet de apa rece, le punem intr-un castron adanc pentru a putea pune peste sosul obtinut. Amestecam bine si adaugam parmezan peste, dupa dorintele fiecaruia. Spaghetele Bolognese se servesc cand sunt calde, minunate chiar si la o cina romantica, asa ca ce mai asteptati? Va uram Pofta Buna!
Tag-uri:
" title="Stiri despre Astazi, Cronica de Iasi va propune sa patrundeti si sa savurati pentru cateva momente misterele si farmecul bucatariei italiene. Asa ca pentru asta aveti nevoie, bineinteles, de paste, condimente si ingredientul special care se numeste dragoste: Spaghete Bolognese.
"> Astazi, Cronica de Iasi va propune sa patrundeti si sa savurati pentru cateva momente misterele si farmecul bucatariei italiene. Asa ca pentru asta aveti nevoie, bineinteles, de paste, condimente si ingredientul special care se numeste dragoste: Spaghete Bolognese.
,
De ce aveti nevoie?
1 pachet de spaghete;
1 ceapa;
1 morcov;
1 bucata de telina;
1 pastarnac;
3 catei de usturoi;
1 cana suc de rosii
1 pahar de vin rosu;
400 g carne de vita tocata;
cascaval ras/parmezan;
ulei de masline;
sare si piper;
si, desigur, nelipsitul busuioc;
Cum preparati?
" title="Stiri despre
De ce aveti nevoie?
1 pachet de spaghete;
1 ceapa;
1 morcov;
1 bucata de telina;
1 pastarnac;
3 catei de usturoi;
1 cana suc de rosii
1 pahar de vin rosu;
400 g carne de vita tocata;
cascaval ras/parmezan;
ulei de masline;
sare si piper;
si, desigur, nelipsitul busuioc;
Cum preparati?
">
De ce aveti nevoie?
1 pachet de spaghete;
1 ceapa;
1 morcov;
1 bucata de telina;
1 pastarnac;
3 catei de usturoi;
1 cana suc de rosii
1 pahar de vin rosu;
400 g carne de vita tocata;
cascaval ras/parmezan;
ulei de masline;
sare si piper;
si, desigur, nelipsitul busuioc;
Cum preparati?
, Incepem cu pregatirea sosului. Tocam legumele marunt si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mic, pana cand acestea se inmoaie. Apoi, adaugam carnea tocata si o condimentam cu sare, piper si busuioc dupa gust. Peste se toarna vinul si sucul de rosii. Amestecam continuu cu o lingura de lemn si lasam la foc mic pana se leaga sosul si mai scade. Cand acesta este gata adaugam usturoiul pe care il taiem cat se poate de marunt.
Intre timp fierbem pastele intregi intr-o oala cu 2 litri de apa aproximativ 10 minute, dupa ce aceasta clocoteste. Presaram sare si o lingura de ulei. Cand sunt gata le scurgem de apa si, dupa ce le trecem printr-un jet de apa rece, le punem intr-un castron adanc pentru a putea pune peste sosul obtinut. Amestecam bine si adaugam parmezan peste, dupa dorintele fiecaruia. Spaghetele Bolognese se servesc cand sunt calde, minunate chiar si la o cina romantica, asa ca ce mai asteptati? Va uram Pofta Buna!
" title="Stiri despre
Incepem cu pregatirea sosului. Tocam legumele marunt si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mic, pana cand acestea se inmoaie. Apoi, adaugam carnea tocata si o condimentam cu sare, piper si busuioc dupa gust. Peste se toarna vinul si sucul de rosii. Amestecam continuu cu o lingura de lemn si lasam la foc mic pana se leaga sosul si mai scade. Cand acesta este gata adaugam usturoiul pe care il taiem cat se poate de marunt.
Intre timp fierbem pastele intregi intr-o oala cu 2 litri de apa aproximativ 10 minute, dupa ce aceasta clocoteste. Presaram sare si o lingura de ulei. Cand sunt gata le scurgem de apa si, dupa ce le trecem printr-un jet de apa rece, le punem intr-un castron adanc pentru a putea pune peste sosul obtinut. Amestecam bine si adaugam parmezan peste, dupa dorintele fiecaruia. Spaghetele Bolognese se servesc cand sunt calde, minunate chiar si la o cina romantica, asa ca ce mai asteptati? Va uram Pofta Buna!
">
Incepem cu pregatirea sosului. Tocam legumele marunt si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mic, pana cand acestea se inmoaie. Apoi, adaugam carnea tocata si o condimentam cu sare, piper si busuioc dupa gust. Peste se toarna vinul si sucul de rosii. Amestecam continuu cu o lingura de lemn si lasam la foc mic pana se leaga sosul si mai scade. Cand acesta este gata adaugam usturoiul pe care il taiem cat se poate de marunt.
Intre timp fierbem pastele intregi intr-o oala cu 2 litri de apa aproximativ 10 minute, dupa ce aceasta clocoteste. Presaram sare si o lingura de ulei. Cand sunt gata le scurgem de apa si, dupa ce le trecem printr-un jet de apa rece, le punem intr-un castron adanc pentru a putea pune peste sosul obtinut. Amestecam bine si adaugam parmezan peste, dupa dorintele fiecaruia. Spaghetele Bolognese se servesc cand sunt calde, minunate chiar si la o cina romantica, asa ca ce mai asteptati? Va uram Pofta Buna!