A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757422.5388.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiul Comitetului National Roman ICOM acordat Muzeului „Poni – Cernatescu”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
28-10-2013, ora 14:59

Premiul Comitetului National Roman ICOM acordat Muzeului „Poni – Cernatescu”

Articol de Madalina Irimia

Comitetul National Roman ICOM a organizat, in anul 2013, cea de-a XIV-a editie a concursului pentru Premiul Comitetului National Roman ICOM. Acest premiu este acordat autorului conceptiei tematice a unei expozitii permanente sau temporare organizate in anul precedent.

In acest an, Premiul Comitetului National Roman ICOM pentru expozitii permanente a fost acordat colectivului format din muzeografii: Lenuta Chirita, dr. Monica Nanescu, Oana Florescu, Marcela Suica si Carmen Paduraru, sub coordonarea dr. Lacramioara Stratulat, pentru conceptia tematica a expozitiei permanente a Muzeului „Poni – Cernatescu‟ din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi.

Premiul ICOM reprezinta cea mai importanta distinctie, din domeniul muzeologiei, pe plan mondial.

Festivitatea decernarii premiului va avea loc, joi, 31 octombrie 2013, orele 12.00, la Muzeul „Poni-Cernatescu”, in prezenta domnului dr. Virgil Nitulescu, presedintele Comitetului National Roman ICOM.

Muzeul „Poni – Cernatescu‟ din Iasi si-a redeschis portile pentru marele public pe 4 martie 2012, la standarde internationale, integrand elemente de interactivitate si multimedia, intr-o maniera inovatoare si plina de originalitate.

Printre noutatile muzeale se numara amenajarea unui laborator de chimie care serveste ca spatiu educational, unde se desfasoara lectii de chimie si diverse experimente atractive si unde vizitatorii pot utiliza un touchscreen de mari dimensiuni cu aplicatii de profil. O alta noutate o reprezinta „mina” din secolul al XIX-lea, amenajata in subsolul Muzeului, prin valorificarea originala a unui spatiu nefolosit pana acum si integrat, astfel in circuitul expozitional. In acest context a fost expusa o colectie impresionanta de „flori de mina”, dar si mostre mineralogice cercetate de Petru Poni de-a lungul carierei sale stiintifice.

Toate aceste reamenajari si remodelari tematice ale expozitiei permanente au facut ca interesul si aprecierea publicului, pentru acest muzeu, sa creasca in mod imbucurator.

Foto: icc.ro

     
Tag-uri: premiu, muzeu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii