ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
30-10-2013, ora 12:00

Premiera la Iasi a filmului “Cainele Japonez” cu Victor Rebengiuc si Serban Pavlu in rolurile principale

Articol de Madalina Irimia

Transilvania Film anunta premiera la Iasi a filmului Cainele Japonez cu Victor Rebengiuc si Serban Pavlu in rolurile principale. Pelicula, o impresionanta drama de familie, este primul lung-metraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu.

La premiera de la Iasi vor fi prezenti actorul Victor Rebengiuc si regizorul Tudor Cristian Jurgiu care se vor intalni cu publicul la cele doua evenimente de gala de la Ateneul Tatarasi (pe 1 noiembrie la ora 19:00) si Cinema Arthouse Central – Moldova Mall (pe 1 noiembrie la ora 18:00). Filmul va continua sa ruleze in ambele locatii.

Lungmetrajul spune povestea emotionanta a reconcilierii dintre un tata si fiul lui, plecat de ani multi din tara. Filmul marcheaza revenirea lui Victor Rebengiuc intr-un rol principal pe marele ecran. Alaturi de Rebengiuc, din distributia filmului mai fac parte actorii Serban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Draganescu, Alexandrina Halic, Laurentiu Lazar.

Sinopsis:

Batranul Costache Moldu si-a pierdut sotia, casa si agoniseala de-o viata, in urma unei inundatii.

Intoarcerea neasteptata a fiului sau, Ticu, din Japonia, alaturi de sotie si baiat, ii va pune pe amandoi in situatia in care trebuie sa reinvete sa comunice, sa redevina o familie. Costache invata sa devina un bunic adevarat pentru nepotul lui de 7 ani iar Ticu repara greselile trecutului.

Un film delicat si tandru despre reconciliere familiala.

Despre regizor:

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit Universitatea Nationala de Teatru si Film Ion Luca Caragiale, sectia Regie de Film si TV in 2009. In 2009 a realizat scurtmetrajul Nunta lui Oli, produs de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi: Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film romanesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 si Premiul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj al anului. Ultimul lui scurtmetraj, In acvariu, a obtinut Premiul 3 la sectiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

Despre film:

Cainele Japonez este o productie Libra Film, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, HBO Romania si Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci si a obtinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrala si de Est, in programul ScriptEast 2009. Inainte de aceasta distinctie, Ioan Antoci a castigat in anul 2008 si Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF. Tudor Giurgiu este producatorul filmului, Bogdan Craciun este producator executiv, Andrei Butica este directorul de imagine, in timp ce montajul este realizat de Dragos Apetri.

Cainele Japonez a avut premiera mondiala in cadrul celei de-a 61-a editii a Festivalului International de Film de la San Sebastian in sectiunea New Directors unde a fost primit cu entuziasm atat de catre public cat si de presa internationala de specialitate. Cunoscuta publicatie Hollywood Reporter nota: “Un film neasteptat de promitator cu un joc actoricesc superb, in care speranta se intrezareste in mijlocul tragediei. Abilitatea cineastilor romani de a explora teme mari folosind resurse minime este reconfirmata in Cainele Japonez. Cei care se asteapta la un umor negru/sec, specific filmelor Noului Val, vor gasi in schimb un film delicat, lipsit de sentimentalism, usor optimist, in care indulgenta este evitata cu atentie Acest puternic si increzator debut merita sa fie prezent in multe alte festivaluri.”

Filmul este deja pre-cumparat pentru distributia internationala de compania germana M-Appeal si a fost premiat la Varsovia – Premiul Ex-aequo in cadrul Competitiei 1-2 a celei de-a 29-a editii a festivalului. Sectiunea competitiva 1-2 este dedicata regizorilor din intreaga lume aflati la primul sau al doilea lung-metraj si anul acesta i-a avut in juriu pe Sara Cserhalmi (Ungaria), Adrian Panek (Polonia) si Stefan Valdobrev (Bulgaria) care si-au motivat alegerea astfel: "Pentru tandretea cu care ne sunt dezvaluite personajele si lumea acestora."

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
johhnyFox,  13.07.2017 10:26

hy2lw5sndtoig1nexd google google 33z9rs6kjmfy5y1ws3

   
johhnyFox,  12.07.2017 06:40

us075scn07en2yfhh9 google google g1ivvmvozly277e74s

   
JerryKah,  05.07.2017 13:02

vg4azeq2j2ckd4upf3 google google dpeho0swb78tpazmen

   
JerryKah,  03.07.2017 08:51

enb8zc6s4i32s5rxbn google google cq5516uan32hjkioka

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii