A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720341578.3753.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiera" Iarna" la Uzina cu teatru
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
09-10-2013, ora 17:17

Premiera" Iarna" la Uzina cu teatru

Articol de Alexandra Stefanescu

Teatrul National Iasi anunta premiera spectacolului “Iarna” de Evgheni Griskovet. Reprezentatiile piesei vor avea loc pe 11 octombrie si pe 18 octombrie, la ora 19:30, la Sala Uzina cu Teatru.

Costume : Rodica Arghir

Distributia: Cosmin Maxim, Andreea Boboc, Dumitru Nastrusnicu

Griskovet scrie , pune in scena si uneori joaca el insusi piesele sale, realizand astfel un teatru personal, teatrul eului. Piesele sale contin o imensa spontaneitate si tocmai de aceea senzatia de improvizatie este mereu prezenta – parca ar fi alcatuite din fragmente de povestiri, din ramasite de amintiri si propozitii pe care le evoca un povestitor naiv care isi priveste trecutul si lumea care-l inconjoara cu un gest continuu de mirare.

Noul stil creat in teatru de Evgheni Griskovet a fost denumit stilul “neosinceritatii .Prin el, teatrul a redescoperit tonul apropiat, adresarea directa, sinceritatea si omul de rand (aproape de eroii lui Gogol, Dostoievski sau Cehov). In teatrul contemporan rus el a fost singurul care a reusit sa produca spectacole care sa se adreseze in acelasi timp publicul elevat dar si celui consumist. Fiindca cea mai detectabila proprietate a limbajului sau teatral este personalizarea discursului , stilul numit de unii neonaivitate, sau neosentimentalism ii stimuleaza pe cei implicati in spectacol sa adauge textului propriile experiente, povestiri sau observatii.

     
Tag-uri: premiera, teatru, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii