A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720474217.2529.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Olandezii au descoperit cea mai simpla metoda de slabit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
25-03-2012, ora 08:38

Olandezii au descoperit cea mai simpla metoda de slabit

Articol de Madalina Irimia

Un studiu al cercetatorilor olandezi a aratat ca oamenii care consuma mancaruri cu miros foarte puternic slabesc mai repede.

Studiul publicat saptamana trecuta de revista Flavour arata ca aromele puternice ii faceau pe consumatori sa ia mai putina mancare in lingura sau furculita. Acest comportament ii determina pe subiecti sa nu manance totul din farfurie si, apoi, sa isi puna portii mai mici.

Studiul a decurs astfel: cercetatorii au provocat 10 subiecti sa manance mancare fara miros, apoi cu miros slab, apoi cu miros foarte puternic. "Studiul sugereaza ca mirosul puternic al unui preparat scade cu circa 10% cantitatea de mancare pe care o introducem in cavitatea bucala, la fiecare inghititura".

"Combinand controlul aromei cu controlul portiei poate pacali corpul, adica sa ne saturam cu o cantitate mai mica de mancare. Si reusim sa slabim", se arata in articolul care prezinta studiul, citat de New York Daily News.

Printre trucurile de control al portiei se numara si punerea mancarii in farfurii mici si folosirea furculitelor mari. De asemenea, un studiu a aratat ca tindem sa mancam mai putin atunci cand farfuria din fata noastra este rosie.

Sursa: realitatea.net

Foto: clicksanatate.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii