ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
21-02-2012, ora 08:06

Nu poti dormi? Probabil nu mananci ce trebuie

Articol de Madalina Irimia

Daca ai probleme cu somnul, insa nu suferi de depresie si analizele nu iti arata vreo neregula, atunci e posibil ca din alimentatie sa iti lipseasca cateva produse care il cheama pe Mos Ene.

Astfel, potrivit nutritionistului Emma Wells, citata de Men's Health, este posibil sa nu consumi carne de curcan bogata in triptofan, un aminoacid care incurajeaza corpul sa produca melatonina, un hormon care induce somnul. Curcanul este excelent mai ales daca se consuma seara, la cina.

Daca nu esti un fan al acestui tip de carne, atunci poti incerca, avand aceleasi rezultate, soia, branza de tara, orez brun, carne de pui, migdale, lapte si iaurt. Ar fi bine ca mai multe astfel de alimente sa se intalneasca la cina, nu doar unul sau doua.

Un alt secret este ca triptofanul sa fie consumat cu ceva carbohidrati, dupa cum a aratat un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Ideal este ca o astfel de masa sa fie consumata cu 4 ore inainte de culcare.

Alte idei de alimente care sa-ti rezolve problema, dar sa vina si cu un bonus, sunt salatele, aici intrand si spanacul, dar si broccoli. Acestea iti vor reface rezerva de Vitamine B si magneziu, care grabesc conversia triptofanului in melatonina. In salata poti adauga linte, fasole si humus, ton sau somn - care iti furnizeaza triptofanul.

Carbohidratii ti-i poti lua dintr-un cartof copt. Nu dureaza mai mult de 30 de minute sa-ti faci o astfel de salata, care poate fi consumata foarte bine seara, ajutandu-te sa si slabesti, daca este consumata cu regularitate.

Gustare Nu e deloc o idee buna sa mergi la culcare fiindu-ti foame. O gustare constand intr-o banana sau o prajitura din ovaz e o idee excelenta, pentru ca vine cu triptofanul de care ai nevoie. Un pic de branza e, de asemenea, o idee buna, mai ales ca aceasta contine caseina. Daca ai o viata activa, mergi la sala, vei avea nevoie de aceasta proteina pentru muschi.(ziare.com)

Foto: babyonline.ro

     
Tag-uri: nutritionist, cosmar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii