ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
04-04-2012, ora 14:09

Mihai Mateiu isi lanseaza la Iasi volumul de proza scurta “Oameni”

Articol de Ionut Fetcu

Mihai Mateiu isi lanseaza volumul de proza scurta “Oameni” la Iasi. Scriitorul va fi prezent la Librariile Carturesti, vineri 6 aprilie, incepand cu ora 19.00, pentru a prezenta publicului iesean cel mai recent volum.

Criticul literar Bogdan Cretu va modera intalnirea la care iesenii vor avea sansa de a vorbi cu tanarul scriitor, dar si de a castiga doua volume ale cartii proaspat lansate.

Oameni este o colectie de portrete puternice, luminate in mare masura de aura unei izolari atent construite, o mana de oameni ajunsi cu totii la cate-o experienta limita, acesta e in cateva cuvinte nucleul volumului de debut al lui Mihai Mateiu.

Un jurnalist de succes isi descopera nemultumirea fata de propria viata in urma unui interviu luat unui excentric. Un adolescent invata sa vaneze cu arcul, dar e pus in fata unui brutal atac surpriza. Un tip intre doua varste e tulburat inexplicabil de o vizita la gradina zoologica. Un barbat vorbeste despre propria rutina de fier care a devenit cel mai important lucru din viata sa.

Doi batranei au un secret si-si petrec viata uitandu-se la televizor. Dincolo de aparenta calma a „oamenilor” imaginati de Mihai Mateiu se casca hauri nelinistitoare, frici nerostite, frustrari chinuitoare, obsesii si dorinte de nemarturisit. E vorba de o carte curajoasa, nu doar pentru ca iti trebuie curaj sa debutezi cu un volum de povestiri de cateva zeci de pagini, ci mai ales pentru ca Oameni propune o scriitura care suna altfel decat cea mai mare parte a prozei tinerilor scriitori in voga. Limpezimea, concizia, precizia, acestea sunt principalele sale calitati.” (Rares Moldovan)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii