A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720339477.0748.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lansarea cartii „Ofiterii si talentatii – Gayzer”, la Carturesti Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
16-10-2012, ora 04:26

Lansarea cartii „Ofiterii si talentatii – Gayzer”, la Carturesti Iasi

Articol de Madalina Irimia

Miercuri 17 octombrie, la ora: 18.00, la Carturesti Palas are loc lansarea cartii „Ofiterii si talentatii – Gayzer” de Liviu Andrei.

Liviu Andrei s-a nascut la 6 octombrie 1984, in localitatea Caracal, judetul Olt. A inceput sa scrie inca din copilarie dar prima lui carte publicata s-a realizat in anul 2007 - un roman de debut, numindu-se chiar asa: "Doar fragmente de viata si dans". Apoi, in anul 2008 a continuat cu al doilea roman "Sfarsitul erei de mireasa", iar in 2010 a lansat o carte cu interviuri "O tara in conjurata de romanii" - reactii jurnalistice la problematica romanilor din jurul granitelor.

"Liviu Andrei este un tanar prozator cu o imaginatie debordanta. Desi dovedeste o capacitate de narator cu mare experienta, creionand o atmosfera din doar cateva fraze, el lasa totusi imaginatia sa zburde in voie. Nu-si refuza nici scenele sexuale mai scandaloase sau dialoguri libertine, dand nonsalant cu tifla pudibonzilor. Altfel zis, are tot ce-i trebuie pentru a trece deja de la nivelul de tanara speranta, la acela de certitudine a epicii romanesti contemporane", apreciaza romancierul Dumitru Augustin Doman.

"Noutatea romanului Gayzer consta in explorarea limitelor actului creator. Limbajul acestuia se muta in inima proceselor celor mai irationale de formare a realului. Apoi, cuvintele devin instrumentul demonic al pulverizarii si al atomizarii acestui real. Transpoliticul se instaureaza atunci cand toate structurile devin obscene si transparente. Corpurile personajelor se rotesc in jurul propriului sine pana la pierderea ultimului sens. Si totul se sexualizeaza inainte de-a disparea. As indrazni sa afirm ca Liviu Andrei este unul din cei mai buni romancieri de la noi", a precizat poetul Ionel Ciupureanu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii