ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
29-03-2013, ora 17:28

Lansare de carte: „Eternul Esenin”, autor Alexandru G. Serban

Articol de Madalina Irimia

Uniunea Scriitorilor din Romania- Filiala Iasi, in colaborare cu Institutul Cultural Roman- Filiala Moldova si Institutul National de Inventica-Iasi, va invita sambata, 30 martie 2013, ora 11.00, la lansarea cartii „Eternul Esenin”, autor Alexandru G. Serban.

Nascut in 1895, Esenin este cel mai celebru poet rus al secolului XX. Desi a murit la doar 30 de ani, el a ajuns unul dintre cei mai iubiti si apreciati poeti rusi. Poetul a fost tradus in limba romana inca din anii '30, de catre Zaharia Stancu si George Lesnea.

Volumul „Eternul Esenin” va fi prezentat de scriitorii Cassian Maria Spiridon, Nicolae Cretu si Emanuela Ilie. Moderatorul actiunii este Aurica Ichim, directorul Muzeului Unirii din Iasi. Lansarea de carte va fi urmata de un spectacol de poezie si muzica, sustinut de actorii Cristina Anca Ciubotaru, Petru Ciubotaru si artista Nina Cuciuc. Autorul cartii, Alexandru G. Serban va recita din opera marelui poet. Evenimentul va avea loc in Sala ”Dublei alegeri” - Muzeul Unirii Iasi.

     
Tag-uri: lansare, carte, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii