ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
21-10-2013, ora 16:21

LUCRATOR 2.0, la Uzina cu Teatru

Articol de Madalina Irimia

Pe 25 octombrie, la ora 19.00, la Uzina cu Teatru va avea loc performance-ul LUCRATOR 2.0.

Proiectul de teatru participativ LUCRATOR 2.0 aduce impreuna cinci tineri adulti. Fiecare se afla intr-un moment fragil in dezvoltarea lui. Andrei, Bogdan, Norbert, Gabi si Razvan mapeaza nu doar tesutul tanar al Romaniei ci spatii culturale, atitudini, etnii, background-uri sociale diferite. Ei sunt experti ai vietii de zi cu zi, nu actori. Au in comun doar faptul ca s-au nascut in ultimii 25 de ani si ca toti au fost la un moment dat in viata someri. In cadrul performance-ului, identitatile celor cinci raman nealterate, iar realitatea de pe scena este generata de realitatea lor¸ simptomatica pentru o intreaga generatie nascuta in jurul lui ’89.

Cei cinci isi expun experientele personale si modul de raportare la munca, presiune sociala, bani, libertate, sexualitate, frustrare, rasism si, in paralel, descompun mecanismele celui mai dificil fenomen de reorganizare economica post-comunism - Privatizarea. Va fi despre sindicalism, va fi cu mita, cu clientelism, cu alcool, cu bucati de capitalism, cu accidente de munca, cu disponibilizari si greve iar performerii si spectatorii vor pedala o bicicleta care genereaza lucru mecanic si pune in miscare o intreaga fabrica de jucarie.

Fiecare spectacol va fi urmat de un party cu muzica electronica: bass, house, uk bass, future bass, house sau tehno cu influente garage sau hip-hop. La pupitru va fi unul dintre performerii LUCRATOR 2.0, Razvan Chirila, aka DJ MUHVHV, alaturi de invitatii sai. MUHVHV este un DJ activ pe scena muzicii electronice de mai bine de sase ani.

LUCRATOR 2.0 este un proiect de reprezentare a tinerilor someri si de democratizare radicala culturala.

Proiect implementat de Initiativa Ofensiva Generozitatii

Performeri: Bogdan Caian, Razvan Chirila, Norbert Kaszonyi, Gabriel Sandu, Andrei Stefan

Echipa: Ioana Paun (regizor), Florin Caracala (coordonator turneu), Dora Mircea-Radu (comunicare si PR)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii