A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720343193.7748.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Jucariile prin viata la libraria Avant-Garde
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

SOCIAL
18-05-2012, ora 13:19

Jucariile prin viata la libraria Avant-Garde

Articol de Madalina Irimia

Sambata, 19 mai, incepind cu ora 11.00, va asteptam la libraria Avant-Garde Librarium (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi) la un nou atelier de creatie pentru copii.

Ce se intampla cu jucariile pe care le-am iubit cand eram copii? Unde se duc, de ce dispar in tacere cand nu mai avem nevoie de ele, lasandu-ne doar amintirile fericite ale copilariei, bine ascunse in memorie, incat abia la maturitate le descoperim si le intelegem?

Povestea Iepurasul de catifea ne spune ca jucariile pot sa prinda viata si sa devina adevarate. E doar o poveste, desigur, dar de ce sa nu indraznim sa credem in ea? Copiii o fac fara ezitare si, daca sufletele noastre de adulti au nevoie de putin curaj, putem sa ne tinem baietelul sau fetita de mana in timp ce le citim aceasta carte.

„Oare ce inseamna sa fii adevarat? intreba Iepurasul intr-o dimineata, pe cand stateau amandoi ascunsi intr-un colt mai linistit, stiind ca, in scurt timp, dadaca va veni sa faca ordine in camera. Inseamna sa ai in tine ceva care face zgomot si un arc cu cheita? Nu lucrurile din care esti alcatuit te fac sa fii adevarat, raspunse Calutul de piele. Pur si simplu, ti se intampla la un moment dat. Cand un copil te iubeste mult, mult timp, si nu numai pentru ca va jucati impreuna, ci pentru ca te iubeste cu adevarat, atunci devii si tu adevarat. Si doare? intreba Iepurasul. Uneori, raspunse cu blandete Calutul de piele, care era intotdeauna sincer. Dar, cand devii adevarat, nu te superi daca te doare putin.” (Iepurasul de catifea)

La acest atelier de creatie sunt asteptati copiii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani, accesul lor si al insotitorilor fiind gratuit. Ei pot participa impreuna cu colegii de gradinita si insotiti de educatoarea lor sau impreuna cu parintii. Inscrierile se fac, in limita locurilor disponibile, telefonic (0332.408.477), pe e-mail (avantgarde@grupullibrarium.ro) sau direct in librarie in caietul de inscrieri.

Atelierele de creatieau fost concepute pentru a oferi alternative de petrecere creativa a timpului liber pentru copii si se intimpla saptamanal in Libraria Avant-Garde. Sub diverse pretexte literare, copiii experimenteaza, citesc, deseneaza si creeaza impreuna cu colaboratorii nostri: tineri actori, artisti, fotografi, filologi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii