A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818267.5695.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ion Creanga, tradus in spaniola la Editura Muzeelor Literare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
24-02-2014, ora 16:29

Ion Creanga, tradus in spaniola la Editura Muzeelor Literare

Articol de Alexandra Stefanescu

Editura Muzeelor Literare vine in intampinarea publicului strain, adaugand in portofoliu traducerea in limba spaniola a trei povesti scrise de Ion Creanga: Punguta cu 2 bani, Fata babei si fata mosneagului, Capra cu trei iezi. Cartile, traduse de Catalina Iliescu, lector universitar la Universitatea din Alicante, sunt distribuite momentan in reteaua muzeelor literare iesene.

Initiativa Muzeului Literaturii Romane Iasi de a promova opera lui Ion Creanga in diferite limbi straine reprezinta o continuare fireasca a relatiilor stabilite in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (23-27 octombrie 2013). Pe langa cea in limba spaniola, planul editorial al Editurii Muzeelor Literare cuprinde traduceri in limbile poloneza si franceza ale operei scriitorului, precum si traduceri ale altor opere literare romanesti.

Reprezentand un punct cuprins in strategia de revitalizare a Muzeului Literaturii Romane Iasi, Editura Muzeelor Literare a fost infiintata in anul 2013. Din luna iunie 2013, editura a publicat volume de Ion Creanga, Mihai Eminescu, G. Calinescu, I. L. Caragiale, Garabet Ibraileanu, precum si doua antologii in limba engleza cu texte ale scriitorilor si poetilor ieseni.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii