Cronica de Iasi va prezinta, la reteta zilei de astazi, un desert perfect pentru o dupa-amiaza placuta de weekend, care nu va fura prea mult din timpul liber: Crema de zahar ars.
De ce aveti nevoie?
6 oua;
200 g zahar+inca 3 alte linguri;
1 litru de lapte;
1 plic de zahar vanilat;
esenta de rom;
Cum preparati?
Intr-o cratita se pun la topit cele trei linguri de zahar, la foc mic. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand zaharul incepe sa se topeasca si sa se caramelizeze. Aveti grija sa nu se arda, iar din cand in cand miscati cratita pentru ca siropul sa ajunga si pe peretii acesteia.
Apoi, se amesteca bine cu mixerul ouale, zaharul, pliculetul de vanilie si esenta de rom si se adauga treptat laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul caramelizat. Se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand capata o culoare maronie. Se lasa la racit si se baga la frigider. Se serveste rece, ideala pentru weekend-urile calduroase de primavara-vara. Va uram Pofta Buna!
Tag-uri:
Cronica de Iasi va prezinta, la reteta zilei de astazi, un desert perfect pentru o dupa-amiaza placuta de weekend, care nu va fura prea mult din timpul liber: Crema de zahar ars.
,
De ce aveti nevoie?
6 oua;
200 g zahar+inca 3 alte linguri;
1 litru de lapte;
1 plic de zahar vanilat;
esenta de rom;
Cum preparati?
" title="Stiri despre
De ce aveti nevoie?
6 oua;
200 g zahar+inca 3 alte linguri;
1 litru de lapte;
1 plic de zahar vanilat;
esenta de rom;
Cum preparati?
">
De ce aveti nevoie?
6 oua;
200 g zahar+inca 3 alte linguri;
1 litru de lapte;
1 plic de zahar vanilat;
esenta de rom;
Cum preparati?
, Intr-o cratita se pun la topit cele trei linguri de zahar, la foc mic. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand zaharul incepe sa se topeasca si sa se caramelizeze. Aveti grija sa nu se arda, iar din cand in cand miscati cratita pentru ca siropul sa ajunga si pe peretii acesteia.
Apoi, se amesteca bine cu mixerul ouale, zaharul, pliculetul de vanilie si esenta de rom si se adauga treptat laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul caramelizat. Se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand capata o culoare maronie. Se lasa la racit si se baga la frigider. Se serveste rece, ideala pentru weekend-urile calduroase de primavara-vara. Va uram Pofta Buna!
" title="Stiri despre
Intr-o cratita se pun la topit cele trei linguri de zahar, la foc mic. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand zaharul incepe sa se topeasca si sa se caramelizeze. Aveti grija sa nu se arda, iar din cand in cand miscati cratita pentru ca siropul sa ajunga si pe peretii acesteia.
Apoi, se amesteca bine cu mixerul ouale, zaharul, pliculetul de vanilie si esenta de rom si se adauga treptat laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul caramelizat. Se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand capata o culoare maronie. Se lasa la racit si se baga la frigider. Se serveste rece, ideala pentru weekend-urile calduroase de primavara-vara. Va uram Pofta Buna!
">
Intr-o cratita se pun la topit cele trei linguri de zahar, la foc mic. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand zaharul incepe sa se topeasca si sa se caramelizeze. Aveti grija sa nu se arda, iar din cand in cand miscati cratita pentru ca siropul sa ajunga si pe peretii acesteia.
Apoi, se amesteca bine cu mixerul ouale, zaharul, pliculetul de vanilie si esenta de rom si se adauga treptat laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul caramelizat. Se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand capata o culoare maronie. Se lasa la racit si se baga la frigider. Se serveste rece, ideala pentru weekend-urile calduroase de primavara-vara. Va uram Pofta Buna!