A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661982.0085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Grafica inedita de Cezar Petrescu la muzeul „Vasile Pogor”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
15-11-2013, ora 15:03

Grafica inedita de Cezar Petrescu la muzeul „Vasile Pogor”

Articol de Madalina Irimia

Muzeul Literaturii Romane Iasi gazduieste o expozitie de portrete grafice realizate de scriitorul si gazetarul Cezar Petrescu. Expozitia cuprinde un numar de 42 de lucrari, portrete feminine, masculine si de grup, majoritatea realizata in tus si creion negru.

Un aspect mai putin cunoscut al personalitatii scriitorului Cezar Petrescu este pasiunea acestuia pentru grafica: „in loc sa lucrez cu sporul cuvenit in acest timp, ma surprind desenand pe marginea hartiei” (epistola catre Georgetta Ciocalteu, 19 octombrie 1932).

Muzeul Literaturii Romane Iasi detine un important fond Cezar Petrescu care include fotografii, corespondenta, manuscrise, documente, acte, obiecte personale, editii ale operei scriitorului, precum si un numar de aproximativ 200 portrete grafice. Desenele au ca surse de inspiratie apropiati ai scriitorului, colaboratori din redactiile publicatiilor conduse de acesta („Romania” si „Gandirea”) si personalitati politice ale vremii.

Expozitia Fetele necunoscute ale lui Cezar Petrescu de la muzeul „Vasile Pogor” poate fi vizitata pana la data de 25 decembrie, pretul de intrare fiind 1 leu.

     
Tag-uri: expozitie, portrete, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii