A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818171.6984.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fratii Grimm, la Teatrul "Luceafarul" Iasi. Premiera MUZICANTII DIN BREMEN si expozitia LUMEA BASMELOR
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
03-12-2013, ora 13:54

Fratii Grimm, la Teatrul "Luceafarul" Iasi. Premiera MUZICANTII DIN BREMEN si expozitia LUMEA BASMELOR

Articol de Madalina Irimia

In 2012, cand s-au aniversat 200 de ani de la editia princeps a Povestilor pentru copii -Kinder und Hausmarchen de Fratii Jacob si Wilhelm Grimm, Goethe Institut a imaginat o serie ampla de manifestari, printre care si expozitia Lumea basmelor - Märchenwelten, pentru a ilustra actualitatea nemuritoarelor basme. Aparuta ca o colectie de basme (Regele broscoi, Frumoasa adormita, Hänsel si Gretel), cartea a fost tradusa in 160 de limbi si este considerata, dupa Biblia lui Martin Luther, cea mai cunoscuta si raspandita opera literara de limba germana. Din 2005, cartea face parte din patrimoniul UNESCO.

Dupa un amplu turneu prin Europa, Africa, America de Sud si iarasi Europa, expozitia LUMEA BASMELOR-Märchenwelten ajunge la Teatrul "Luceafarul" Iasi, gratie Institutului Goethe si Centrului Cultural German Iasi. Expozitia este instalata in foyerul Teatrului si poate fi vizitata zilnic, de marti pana vineri si duminica, intre orele 9-14. Vernisajul este programat joi, 5 decembrie, ora 17,30. Organizata sub forma unor insule interactive ce sugereaza o padure fantastica, expozitia Lumea basmelor Märchenwelten prezinta principalele sapte teme din basmele Fratilor Grimm: Eroina, Eroul, Raul, Animalele, Infricosatorul Grimm, Magia, Sarcini si Probe. Cu ajutorul elementelor auditive, vizuale si interactive, copiii vor putea asculta, viziona si descoperi povestile si personajele mult indragite: Cenusareasa, Scufita rosie, Alba-ca-zapada, in total 21 de povesti. Mai mult, vor putea chiar si scrie cateva randuri la o poveste deja inceputa! Vor avea la dispozitie un iPAD, iar imaginatia lor va fi astfel pusa la incercare pentru ca, la finalul turneului, sa aflam si finalul povestii. Va fi o poveste care sa reflecte lumea in care traim, asa cum o vad copiii nostri, visele, sperantele si temerile noastre, indiferent de tara de unde venim – cea mai buna dovada ca basmele sunt universale si ne fascineaza si acum. Si tocmai pentru a ilustra actualitatea basmelor Fratilor Grimm, expozitia contine multe referinte la lumea de azi, la povestile moderne – Mama vitrega se „reincarneaza” in personajul jucat de Meryl Streep in celebrul film Diavolul se imbraca de la Prada, potiunile magice sunt inlocuite cu cremele anti-aging in timp ce Printul cel viteaz si frumos devine Luke Skywalker, din Star Wars.

Pentru a ilustra prin intermediul artei vii vitalitatea basmelor Fratilor Grimm, artistii Teatrului "Luceafarul" in parteneriat cu Centrul Cultural German Iasi vor prezenta in ziua vernisajului premiera spectacolului MUZICANTII DIN BREMEN (dramatizare Oltita Cintec, versuri Catalin Mihai Stefan, regia Ion Ciubotaru, scenografia Viorica Perju, muzica Radu Sanduloviciu, distributia Liliana Mavris Varlan, Toma Hogea, Iulia Deloiu Trif, Ileana Ocneanu, Raluca Pintilie, Cristian Gheorghiu, Carmen Mihalache, Elena Zmuncila. Spectatorii sunt asteptati la premiera joi, 5 decembrie, ora 18, sala mica. O avanpremiera este programata miercuri, 4 decembrie, ora 18.

     
Tag-uri: teatru, Iasi, spectacol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
johhnyFox,  13.07.2017 12:52

4ckfqnn3658m36n0up google google 2tsvx0wyx9gn5ygq6n

   
johhnyFox,  11.07.2017 20:48

5v2nwgspiigzfwb0u0 google google ia6jkd21uexekf08tg

   
JerryKah,  03.07.2017 01:19

0xod7odwhnnr0h0ix5 google google y253bz6yv3ighywehm

   
PhyllisJap,  21.01.2017 02:15

wh0cd186282 cost of abilify levitra synthroid viagra augmentin generic price clonidine cleocin t gel

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii