A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817674.3217.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“Flori de colt” cu Gabriela Cucinschi la Galeriile TOP ART de la Casa Cartii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
16-09-2013, ora 13:09

“Flori de colt” cu Gabriela Cucinschi la Galeriile TOP ART de la Casa Cartii

Articol de Madalina Irimia

In perioada 17-30 septembrie 2013, Galeriile de Arta TOP ART de la etajul al doilea de la CASA CARTII din Iasi vor gazdui “FLORI DE COLT”, expozitie de pictura cu vanzare semnata GABRIELA CUCINSCHI. Vernisajul va avea loc pe 17 septembrie 2013, ora 17.00, unde expozitia va fi prezentata de Dr. Psiholog Gheorghe Balaceanu.

Nascuta la Iasi, pe 26 iunie 1961, Gabriela Tr. Cucinschi a absolvit Scoala de Arta "Titel Popovici", promotia 1981 - profesor Lucretia Dumitrascu-Filioreanu (sectia sculptura). Este absolventa a Liceului de Arte "Octav Bancila" din Iasi, promotia 1984.

Din 1979 si pana in prezent, Gabi Cucinschi lucreaza la Regionala CFR Infrastructura din Iasi, ca electromecanic SCB in cadrul Laboratorului SCB din cadrul Sectiei CT 1, dar “arta picturii” o are in sange din familie.

De-a lungul timpului, inca de la 18 ani, Gabriela Cucinschi a participat la diverse expozitii colective, printre cele mai reprezentative fiind Salonul de toamna al artistilor plastici amatori (Iasi, 27 noiembrie - 10 decembrie 1979, cu lucrarea "Portret de copil" - gips, 38 cm) sau Expozitia colectiva din Sala Victoria din Iasi (octombrie 1980, cu lucrarea “Fata in alb” – gips, 50 cm).

Pe 17 decembrie 2012, a debutat cu expozitia personala OCHII SUFLETULUI MEU, deschisa la Clubul CFR Iasi de la Rapa Galbena, prezentata atunci de Pr. Dr. Dorin Lehaci si Directorul Clubului CFR Iasi, Paul Zamfir.

De pe 17 septembrie, va astept cu mult drag la expozitia mea, de la Casa Cartii de pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant din Iasi. Mi-am ales ca si curent pictura prin semne, care sa ma reprezinte. Ea se numeste SEMIOTICA. Prin lucrarile pe care le voi expune incerc sa-mi prezint starile mele de la o zi la alta”, ne-a declarat pictorita Gabriela Cucinschi, care a mai mentionat: “Am ales ca tematica FLOAREA DE COLT, care se mai numeste si floarea dragostei. Albul si gingasia acestei flori ar trebui sa ne dea de meditat, spre a ne face mai buni si mai sensibili la tot ce ne inconjoara. Florile de colt aduc culoare, vitalitate si bucurie ori de cate ori le privim”.

     
Tag-uri: vernisaj, expozitie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii