A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720477901.714.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar, la Teatrul Luceafarul din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
04-10-2012, ora 15:31

Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar, la Teatrul Luceafarul din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Spectacolele organizate in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar de Teatrul pentru copii si tineret "Luceafarul" din Iasi, in perioada 7-12 octombrie, sunt:

Duminica, 7 octombrie

ora 10, sala mica

Teatrul Trittbrettl Austria

Printesa care si-a dorit Luna

Dupa "O luna pentru Lenore" de James Thurber

Cu mult timp in urma, intr-un mic regat locuia printesa Lenore. Intr-o zi, a mancat prea multe prajituri cu zmeura si i s-a facut rau. Doctorul regal era tare ingrijorat si l-a chemat urgent pe Rege. Printesa spunea: "Imi doresc luna. Numai atunci, o sa imi fie bine din nou". Consilierii regelui au explicat ca asa ceva nu e posibil. Dar Vrajitorul curtii a gasit o solutie.

Trittbrettl functioneaza din 1982, stilul sau fiind o combinatie unica de actorie, teatru de papusi si masti. In repertoriul sau figureaza spectacole pentru copii, dar si pentru adulti, convingerea lui Heini Brossmann fiind ca papusaria nu este o arta care se adreseaza exclusiv copiilor. Trittbrettl a fost invitat la numeroase festivaluri, in diverse colturi ale lumii: Viena, Munchen, Mistelbach, Taipei, Mexic, Innsbruck, Cracovia, Praga, Gottingen, Subotica, Budapesta etc.

50 min, 4-10 ani, in limba germana (cu traducere)

Ora 11,30, sala mare

Teatrul Gulliver Galati

Cei trei purcelusi

de Serghei Mihailov

Intr-o montare in care jocul marionetelor alterneaza cu cel al actorilor, dupa un scenariu inspirat din povestea lui Serghei Mihailov si adaptat scenic de regizorul Daniel Stanciu, protagonistii trec prin multe peripetii, ajungand, in cele din urma, sa invinga raul, reprezentat in poveste de un lup siberian. Decorurile imaginate de scenografa Daniela Dragulescu si ilustratia muzicala Jou-Jou Dragan intregesc atmosfera de poveste.

Scenariul si regia: Daniel Stanciu

50 min, peste 5 ani

Ora 18,30, sala mare

Kajtus, vrajitoruldupa Janusz Korczak

Scris in 1933, romanul este unul dintre cele mai populare in Polonia. Comparata cu Harry Potter, desi a fost scrisa cu peste 60 de ani inainte, povestea vorbeste despre micul vrajitor Kajtus, un autodidact, care, incercand sa-si controleze puterile magice, ajunge sa se descopere pe sine si sa inteleaga lumea in care traieste. Invatatura lui Kajtus este ca ”trebuie sa cunoastem puterea propriilor dorinte si sa invatam sa le acceptam limitele”.

Kajtus e un baiat care vrea sa devina vrajitor si descopera cu surprindere ca poate rosti formule magice si schimba realitatea. Dupa o serie de incurcaturi, puterile magice ale lui Kajtus declanseaza un mic haos in Varsovia, iar pustiul decide sa duca o viata dubla: va calatori in jurul lumii, iar acasa, in locul sau va lasa o dublura. Ideea romanului e ca puterea, indiferent de forma ei, trebuie asociata cu responsabilitatea. Korczak a dorit ca prin acest roman sa-i invete pe copii cum sa se maturizeze si sa-si depaseasca problemele.

Spectacolul este o coproductie romano-poloneza, in realizarea careia s-au implicat financiar Teatrul ”Luceafarul”, Institutul Cartii din Varsovia si Institutul Polonez Bucuresti. Echipa care a venit la Iasi este alcatuita din regizorul Konrad Dworakowski, scenografa Marika Wojciechowska, muzicianul Piotr Klimek, designerul video Michal Zielony si coregraful Jacek Owczarek. Ei au lucrat cu actorii Ionela Arvinte, Emanuel Florentin, Adrian Buliga, Cristina Anca Ciubotaru, Aurelian Diaconu, Beatrice Engel, Ionut Ginju, Liviu Smintinica, Liliana Mavris Varlan, Beatrice Volbea.

50 min, peste 10 ani

     
Tag-uri: piese, teatru, Iasi, festival
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  25.08.2017 03:46

wh0cd248286 benicar diclofenac

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii