ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
24-01-2014, ora 11:05

Expozitii la palatele lui Cuza din Iasi si Ruginoasa

Articol de Madalina Irimia

Complexul Muzeal National „Moldova” ii invita pe ieseni sa participe la evenimentele organizate cu prilejul sarbatoririi a 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca.

Joi, de la ora 10.00, la Ruginoasa, a avut loc vernisajul expozitiei „Secularizarea averilor manastiresti (1863). Motivatii si consecinte”, organizata de Patriarhia Romana, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi – Muzeul de Istorie a Moldovei – Palatul „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa si Directia Judeteana pentru Cultura Iasi. Perioada expozitiei: 23 ianuarie – 6 februarie.

Eveniment important si la Muzeul Unirii din Iasi. Vernisajul expozitiei intitulata „Alexandru Ioan Cuza si diplomatia Unirii” va avea loc pe 24 ianuarie, la ora 13. Aceasta este organizata de Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi – Muzeul Unirii, Ministerul Afacerilor Externe – Unitatea Arhive Diplomatice, Arhivele Nationale ale Romaniei – Directia Judeteana Iasi, Muzeul National „Cotroceni” – Bucuresti, Muzeul Literaturii Romane Iasi, Muzeul Judetean de Istorie Galati, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi. Curatori: Aurica Ichim, Sorin Iftimi. Cu prilejul vernisajului va conferentia prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti. Expozitia de la Muzeul Unirii din Iasi va fi deschisa pentru public in perioada 24 ianuarie – 20 februarie 2014.

Vineri, 24 ianuarie, de la ora 14.30, la Muzeul Unirii din Iasi, in Sala Dublei Alegeri va avea loc ceremonia de semnare a Acordului de cooperare in domeniul arhivistic intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Arhivele Nationale, si Serviciul de Stat de Arhiva al Republicii Moldova. La ceremonie vor participa Ion Dragan, directorul Arhivelor Nationale ale Romaniei, si Ion Varta, directorul general al Serviciului de Stat de Arhiva din Republica Moldova.

Foto: lenusa.ning.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii