A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664198.5639.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expozitia de pictura naiva si masti „IARNA IN MOLDOVA”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
16-01-2013, ora 08:00

Expozitia de pictura naiva si masti „IARNA IN MOLDOVA”

Articol de Madalina Irimia

Expozitie de pictura naiva si masti realizata de Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi in parteneriat cu Institutul francez Iasi, in cadrul proiectului „Traditii romanesti – cultura europeana”

Artisti: pictorii Ioan Maric, Catinca Popescu, Constantina Voicu, Gheorghe Boanca, Gheorghe Ciobanu, Lucica Ciobanu, Costel Iftinchi, Maria Lupu, Calistrat Robu, Paula Iacob, Maricela Istrate, Costica Onuta si creatori de masti Bogdan Barzu si Constantin Curecheriu.

7 ianuarie-9 februarie 2013

Institutul francez Iasi

Vernisaj: Miercuri, 16 ianuarie 2013, ora 17.00

Prezinta: criticul de arta Valentin Ciuca

Expozitia, aflata la cea de-a patra editie, prezinta lucrari ale pictorilor naivi din judetele Iasi, Bacau si Vaslui, importante centre de arta naiva din Romania. Lucrarile pictorilor aduc, in general, imaginea satului romanesc din perioada Sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, unde datinile si obiceiurile de iarna cuceresc viata intregii comunitati. Pentru o ilustrare cat mai completa a frumusetii obiceiurilor de iarna din zona Moldovei, in expozitie sunt prezentate si masti realizate de mesterii populari Bogdan Barzu si Constantin Curecheriu.

Arta naiva este strans legata de arta populara, deoarece pastreaza caracteristile traditionale ale civilizatiei taranesti autentice. Multi dintre pictorii naivi si-au petrecut copilaria in lumea satului, fiind atrasi de imaginea taranului roman, de preocuparile lui, de frumusetile si de bucuriile care l-au inconjurat. Acesti artisti sensibili evoca cu nostalgie viata satului de odinioara transformand-o in imagini de basm, spre bucuria lor si a celor care iubesc pictura naiva”, a declarat Prof. Adrian Ardeleanu, directorul Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi.

     
Tag-uri: expozitie, pictura, masti, CCF, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii