A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664037.3409.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expozitia de arte vizuale „Dialoguri interculturale si artistice”, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-09-2013, ora 16:04

Expozitia de arte vizuale „Dialoguri interculturale si artistice”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

In perioada 20 – 30 septembrie 2013, are loc la galeria „N.N. Tonitza” Iasi expozitia de arte vizuale „Dialoguri interculturale si artistice” editia a X – a, jubiliara.

Aceasta se desfasoara, de aceasta data, in cadrul Festivalului international itinerant A.R.T.E., organizat de U.A.P.R. – Filiala Iasi, sub indrumarea presedintelui Felix Aftene, in parteneriat cu Universitatea de arte „G. Enescu” Iasi, U.P.S. „I. Creanga” din Chisinau, Primaria Saint Pierre les Elbeufs – Franta si alte institutii din tara si din strainatate.

Festivalul, care are avizul Ministerului Educatiei Nationale si al I.S.J. Iasi, este manageriat de artistul plastic profesor dr. Ofelia Hutul.

Pe parcursul anului scolar 2013 – 2014 expozitia s-a desfasurat in Romania, Franta, SUA, Olanda, Republica Moldova si acum itinerariul se incheie la galeria de arta „N. N. Tonitza” Iasi.

Vernisajul evenimentului are loc luni, 23 septembrie 2013, la ora 19.00. Prezinta conferentiar univ. dr Emanuela Ilie.

Conceptul expozitiei

Creatiile artistilor plastici din tara si din strainatate dezvaluie intreaga lume spirituala a unui popor avand si valoare documentara.

Expozitia itineranta din cadrul Festivalului international A.R.T.E. - „Dialoguri interculturale si artistice” marturiseste despre idealurile, nazuintele expozantilor, care, in final devin purtatorii de cuvant, ambasadorii locurilor pe care acestia le reprezinta.

Compozitii lucide, ecouri ale lumilor inconjuratoare, adevarate opere ale participantilor, ne infatiseaza mediul si conditiile de viata in care acestia au fiintat dar si lumea lor interioara.

Lucrarile ne comunica toate aceste lucruri, sunt crampeie dintr-un univers vizibil, care totodata ne decodifica universul spiritual al fiecarui artist ca parte integranta dintr-un intreg.

Dialogurile interculturale si artistice sunt si au fost intotdeauna benefice, imbogatind aria de cunostinte si experienta de viata si cea artistica a privitorilor, ele reprezentand contactele adevarate, sigure, superioare cu spiritualitatea altor locuri si a altor oameni.

In combinatii si forme originale, lucrarile angajeaza total publicul pe care il incanta si de la care i se intoarce un bine meritat feedback, asteptat, scontat.

     
Tag-uri: expozitie, arte, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii