ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
19-08-2013, ora 15:44

Expozitia “Povesti scrise in piatra”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, in parteneriat cu Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi organizeaza, la Muzeul Unirii din strada Alexandru Lapusneanu nr. 14, in perioada 21 august - 20 septembrie 2013, expozitia Povesti scrise in piatra / Stories Written in Stone.

La realizarea acestui eveniment au colaborat marile institutii muzeale din Moldova, muzeele din Bacau, Barlad, Botosani, Piatra-Neamt, Suceava, Vaslui, dar si Institutul de Arheologie din Iasi si Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

Tematica expozitiei este axata pe evidentierea exploatarii resurselor litice de catre comunitatile preistorice din spatiul est-carpatic al Romaniei in scopul obtinerii artefactelor de uz cotidian (unelte, arme, obiecte de prestigiu si de podoaba). Printre piesele expuse se numara si amuleta-pandantiv descoperita in situl paleolitic de la Mitoc-Malu Galben (jud. Botosani), cea mai veche piesa de arta preistorica descoperita in Romania, a carei vechime este considerata a fi de aproximativ 20 000 de ani.

Vernisajul va avea loc miercuri, 21 august 2013, ora 11.00. Expozitia este inclusa in agenda de manifestari organizate in cadrul celui de-al cincilea Simpozion International Arheoinvest ce se va desfasura la Iasi, in intervalul 20 - 24 august 2013.

Foto: Foto: islive.ro

     
Tag-uri: expozitie, muzeu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii