A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737605672.8636.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expozitia ”Cum a fost posibil? Holocaustul evreilor din Romania”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-01-2013, ora 11:42

Expozitia ”Cum a fost posibil? Holocaustul evreilor din Romania”

Articol de Diana Dumitriu

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” alaturi de Uniunea Artistilor Plastici Iasi si Institutul Cultural Francez din Romania-Iasi organizeaza duminica, ora 17:30, la vernisajul expozitiei taberei de pictura Cum a fost posibil? Holocautul evreilor din Romania. Ajunsa la cea de-a patra editie, tabara de pictura a Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”, a fost organizata in acest an la Cristian, judetul Brasov.

Anul acesta Institutul National pentur Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” a ales sa marcheze Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului prin organizarea expozitiei ”Cum a fost posibil?” Holocaustul evreilor din Romania. Aceasta poate fi vizitata in perioada 27 ianuarie – 8 februarie 2013 la Galeriile de Arta ale Uniunii Artistilor Plastici Iasi, strada Lapusneanu 7-9.

Demersul taberei ”Cum a fost posibil?” este unul de tip recuperator manifestat prin pastrarea vie a memoriei Holocaustului, fiind totodata si educativ, prin instruirea tinerilor creatori si a publicului amator de arta contemporana.

Expozitia cuprinde 32 de picturi semnate de 11 artisti emergenti, realizate in perioada celor doua saptamani de tabara, la Cristian Alexandra Baciu, Petru Ciobanica, Alexandra Floarea, Gheorghita Galan, Anton Nicoleanu, Sorin Otinjac, Ovidiu Sabie, Diana Turcu, Adriana Vasile, Daniela Virlan si artista israeliana, initiatoare a proiectului, Sarah Einik au lucrat inspirati de tragicele evenimente din perioada Holocaustului din Romania. Expozitia reprezinta modul specific fiecarui artist de-a aduce in contemporan o parte a memoriei istoriei recente, constituindu-se astfel, drept o forma de arta activa impotriva discriminarii. Unul dintre scopurile acestui program este combaterea antisemitismului in societatea contemporana prin familiarizarea oamenilor cu greselile istoriei nationale si mondiale.

Foto: iasi.thefest.ro

     
Tag-uri: expozitie, holocaust, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii