ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
18-11-2013, ora 05:27

Expozitia “Cautari in viitor”, la Ateneul Tatarasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Ateneul Tatarasi invita publicul la vizitarea expozitiei “Cautari in viitor” - autor Diana IVANOV. Expozitia este deschisa in Galeriile de Arta “Ateneul Tatarasi” in perioada 18 noiembrie – 15 decembrie.

Expozitia “Cautari in viitor” merge pe firul magic creat deja de expozitia personala anterioara cu titlul “Cross the Street”, unde, inspirata de artistul Hundertwasser am creat o lume de basm, in care Binele invinge intotdeauna Raul si unde Totul este posibil atunci cand ai curajul sa crezi cu adevarat in fortele proprii. In “Cautari in viitor” dezvalui publicului pe suport plastic cele mai intime ganduri, emotii,idei si sentimente. Arta reprezinta astfel maniera ideala de a-mi elibera tensiunile launtrice si a oferi libertate deplina eului creator. Asa cum spunea si Gustav Klimt “...cine doreste sa ma cunoasca, sa arunce o privire asupra lucrarilor mele”, acestea constituind oglindirea universului pictorului in ritm de lumini si umbre, culori si forme, fiecare element avand atat valoare cu incarcatura spirituala, cat si simbolica. Semnificatiile latente se iimpletesc cu imaginatia ce depaseste limita constienta, patrunzand subtil in cele mai adanci emisfere ale subconstientului.

Comunicarea cu publicul si totodata redescoperirea sinelui se realizeaza in special prin intermediul culorilor - o adevarata explozie spontana de efecte optice, vivacitate si forta interioara. Bineinteles ca fiecare culoare folosita dezvaluie foarte mult despre trairile unui artist, de exemplu, in aceasta expozitie albastrul isi face deseori simtita prezenta, fapt care denota dorinta unei evolutii spirituale, o regasire a sinelui, eliberare si echilibru. Violetul de asemenea foarte des intalnit reprezinta o inclinatie spre mister si interesul pentru atingerea perfectiunii - fiind considerata o culoare imperiala, in vechime era purtata numai de cei care detineau un rang inalt. Asa cum sugereaza si titlul expozitiei “Cautari in viitor”, am preferat o maniera de exprimare libera, dezinvolta, eliberata de orice bariera, deschisa si plina de candoarea cautarii de sine, atat de fireasca unui artist plastic”, a explicat Diana Ivanov.

     
Tag-uri: expozitie, ateneu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii